Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Имаме поща за Вас" показва картички в Балабановата къща

Колекция от над 180 картички от своя фонд представя за първи път Общински институт „Старинен Пловдив“ в Балабановата къща. 

Изложбата „Имаме Поща за Вас“ е по повод 25 март – Световния ден на пощенските картички, 1 април – официалното регистриране на Управление „Старинен Пловдив“ през 1969 г., и 18 април – Международния ден за опазване на културното наследство.

Колекцията  предлага разходка във времето от 1898 г.  През „златния период“ на пощенските картични –  (1895-1918 г.), до 1935 г. 

Показани са картички от Мека, Атина, Париж, Константинопол, Одрин, Яфа, Кавала, Солун, Атон, о.Тенедос, Велес  и много други знакови места по света.


По публикацията работи: Димитър Владимиров
Още от категорията

"300 вица с радио Ереван” представят в НБ “Иван Вазов“

На 9 юни, от 18:00 в Народна библиотека "Иван Вазов", конферентна зала, ще бъде представена книгата "300 вица с радио Ереван", събрани и подредени от Арсен Арзуманян, който ще присъства и на представянето в Пловдив. Преводът е на Ванина Божикова. В България книгата се разпространява и представя чрез Общоарменски благотворителен съюз..

обновено на 08.06.23 в 16:52

Представят книгата "Почетните граждани на Пловдив"

Представят уникална книга на Димитър Райчев за почетните граждани на Пловдив от 1879 до днес. „Почетните граждани на Пловдив“ е луксозно издание, богато илюстровано, с много снимков и биографичен материал за удостоените с това звание от началото до 2023 г. общо 142 души. Кметът на град Пловдив Здравко Димитров и Председателят на Общински..

обновено на 08.06.23 в 13:40

"Офлайн поредицата за деца" тръгва на турне в Европа

Първата в България екологична " Офлайн поредица за деца " тръгва на турне в Европа през тази седмица на юни.  Красивите книжки се създават в Пловдив и чрез героите - авторката разказва за екологичните и общочовешки проблеми по интересен начин. Автор на идеята е издателката Пепа Павлова , а илюстратор е Мария-Луиза Тодорова.  Тази събота,..

публикувано на 08.06.23 в 09:33

Изложба „Фотографията сега – Пловдив 2023“ в галерия „Капана“

Изложба „Фотографията сега – Пловдив 2023“ се открива тази вечер в галерия „Капана“. Със свои произведения се представят 23-ма известни пловдивски фотографи от няколко поколения, работещи в различни направления на фотографското изкуство. В изложбата се отдава почит на петима значими фотографи, работили в Пловдив, които вече не са сред нас:..

публикувано на 08.06.23 в 06:47

Роберто Фонсека и "Нови български гласове" гостуват за първи път в Пловдив на 30 юни

Номинираният за „Грами” пианист Роберто Фонсека от Buena Vista Social Club и носителите на „Латино Грами” камерен хор “Нови български гласове” с диригент проф. д-р Георги Петков се завръщат в България с три концерта в Пловдив, Варна и София след успешната европейска премиера на проекта „ Отвъд нотите - Роберто Фонсека и Нови Български Гласове“..

публикувано на 07.06.23 в 10:29