Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания "Сливи за смет" в Пазарджик

За пореден път в Пазарджик се провежда кампания за по-чист, по-зелен и цветен град

Традиционната проява е в навечерието на Великден, като тази година е насрочена за днес, 25 март, за времето от 9.00 до 12.00 часа.

Предвидени са 6 пункта за приемане на отпадъците, събрани в кампанията „Сливи за смет“.

В обособените пунктове ще се приемат излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, хартия, пластмаса, негодни батерии и акумулатори. Тази година в кампанията ще се включи и разделно събран текстил, годен за повторна употреба (дрехи, кърпи, обувки, чанти и др.), като за целта трябва да бъдат опаковани в добре затворени торби.

Срещу предадения отпадък ще бъдат раздадени над 10 хиляди цветя, 300 фиданки от вида „Китайски мехурник“ и 250 туи, които са дарение от „Екопак“.

 Шестте пункта на територията на града са:

 -  Пресечката на ул. ”Цанко Церковски” и ул. ”Петър Бонев”;

 - Пресечката на ул. ”Стоян Василев” и ул. ”Кочо Честименски” –до входа на ЕГ ”Бертолд Брехт”

 - Пресечката на ул. ”Пловдивска” с ул. "Стефан Караджа” – зад аптеката;

 - ул. ”Патриарх Евтимий” до ЦДГ „Дъга”;

 - ул. ”Панайот Волов” до СОУ ”Любен Каравелов”;

 - Пресечката на ул. ”Александър Стамболийски” и ул. ”Славянска”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама митрополити отслужват литургия на български в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний са на посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщават от Българската патриаршия. С благословението на Негово Блаженство антиохийския патриарх Йоан Десети и по решение на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП),..

публикувано на 15.06.24 в 09:28

В Иван Вазово празнуват българската роза

Ден на българската роза ще се проведе за първи път в община Калояново. От 11.00 ч. в село Иван Вазово ще бъде пресъздаден ритуалът розобер, а самодейци от Ръжево Конаре и Калояново ще пеят и танцуват заедно с младата изпълнителка Елизабет Кирова. Кулминацията на празника е конкурсът за Царица на розата. В него ще участват около 25..

публикувано на 15.06.24 в 09:04

Бойко Борисов и Николай Марков стават депутати от Пловдив

Бойко Борисов и Николай Марков от "Величие" избраха да станат депутати от Пловдив - град .  Новото пловдивско лице в парламента от ГЕРБ - СДС е проф. Даниела Дженева, която бе втора в листата на 16-ти МИР. Тя е художествен ръководител на Ансамбъл "Тракия“ и майка на Кирил Велчев, председателят на Фондация “Пловдив 2019".  Другите двама..

публикувано на 15.06.24 в 08:41

В Асеновград събират опасни отпадъци в мобилен пункт

За първи път община Асеновград организира кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци.  Акцията ще се проведе от 11:00 ч. до 18:00 ч. на паркинга пред ДИП „България“.  Мобилният пункт предоставя възможност на гражданите да предадат безвъзмездно опасни отпадъци, останали в домовете им. Сред тях са: луминесцентни лампи; бояджийски..

публикувано на 15.06.24 в 08:33

Автобусите с № 12, 26 и 29 възстановяват маршрутите си

Автобусните линии №12, 26 и 29 от вътрешноградския транспорт възстановяват маршрута си по общинската транспортна схема от 15 юни (събота), информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Това става възможно, след като миналата седмица приключиха строително-монтажните работи на кръстовището между бул. „Хаджи Димитър“ и..

публикувано на 15.06.24 в 08:12