Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Разчистват отломките от опожарената кооперация в Чепеларе

| обновено на 27.03.23 в 16:27

Продължава разчистването на последиците от опустошителния пожар в Чепеларе, където шест семейства останаха без покрив в нощта срещу неделя.

Пореден ден доброволци и специализирана техника се включиха в разчистването на отломките след пожара на фамилия Бочукови в четириетажна жилищна кооперация в Чепеларе. Общо 14 човека са били евакурани в нощта на пожара, а сега са настанени при близки и приятели.

Пожарът пламна през нощта срещу неделя, предполага се, че е от селскостопанска постройка, в която са изгорели овце. Разследване ще изяснява причините.

Пострадалата фамилия все още е под въздействие на шока от огромния среднощен пожар.

По покана на Община Чепеларе днес на мястото пристигат конструкторски фирми от Смолян да направят оглед и да се изготви проект, за да се поръчат материали, каза кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.


На няколко обекта пред общината, в читалището, магазини и във Фабриката за ски са поставени кутии за събиране на средства за подпомагане на пострадалите семейства.


Още от категорията

Нов трус край Пловдив

Около 15.15 ч. ново, но по-слабо земетресение бе усетено в Пловдив. Магнитудът му е 3,5, дълбочината - 8.4 км, а епицентърът - отново край Асеновград. Данните са от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. "Това е нещо нормално, след като преди дни имахме силно земетресение", коментира пред Радио Пловдив проф. Николай Милошев..

обновено на 09.06.23 в 15:55

ЕГ "Пловдив" отново е отличникът на матурите, следват МГ и ЕГ "Ив. Вазов"

Езикова гимназия „Пловдив“ е първа по успех със средно 77.89 точки, след проведените Държавни зрелостни изпити по БЕЛ . В това училище полагат изпити най-много дванадесeтокласници – 273, за поредна година те се представят най-силно. Следват ги зрелостниците от Математическата гимназия и Езикова гимназия „Иван Вазов“. В класацията..

обновено на 09.06.23 в 15:55

Фирмите, работещи по ключови обекти в Пловдив, да ускорят темп, поиска Зико

Кметът Здравко Димитров проведе работна среща със строителите на подлез „Модър-Царевец“, реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“ и Южен обходен колектор.  Кметът настоя за ускоряване на темповете на работа и скъсяване сроковете на изпълнение на обектите. По време на разговора се изясни, че до края на юни ще приключи изпълнението на..

публикувано на 09.06.23 в 15:54

Пловдив се изложи на малките матури

Четвъртокласниците от Пловдив са на осмо място в страната  по резултати от националното външно оценяване по български език и на десето по математика.  Най- високи са оценките на малките матури в София, на второ място е област Смолян, учениците от Пазарджик са на 18- позиция. Пловдивските ученици имат по- високи оценки по български език –..

публикувано на 09.06.23 в 15:44

Зико се оплака, кметуването му било тежко изпитание

Градоначалникът на Пловдив Здравко Димитров определи като изключително тежък кметския си мандат. Пред членовете на Регионалния съвет за развитие на Южен Централен район, голяма част от които са кметове, Димитров припомни през какви препятствия са минали в годините от 2019 г. насам: „Чакахме в този мандат да ги отворят тези програми, така и..

публикувано на 09.06.23 в 12:21