Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава отстраняването на дървета, ремонтите са проблем

| обновено на 28.03.23 в 10:22

Всички екипи на  "Градини и паркове" са навън и не спираме да разчистваме паднали клони и пречупени дървета, съобщи за Радио Пловдив директор на общинското предприятие Веселин Козарев. 

Разчистването на града от последствията от силния вятър е продължило до късно снощи. Получени са над 20 сигнала, които вече са отработени, продължават да постъпват нови, по които ще работим и в следващите дни, каза още Козарев. 

Постъпили са допълнителни 18 сигнала - за ул. „Росен“, „Ракита“, „Авксентий Велешки“, „Бадемите“, „Нестор Арабаджиев“, „Радецки“ и „Капитан Райчо“, бул. „България“ и други места в града. 

Паднала е част от покрива на залата за лека атлетика на стадион "Локомотив".

Създадена е комисия, която да установи причините и анализът сочи, че падналите дървета, макар и зелени, са без коренова система, отбеляза шефът на "Градини и паркове":  По думите му основната причина е свързана с ремонтите: 

Постоянно се копаят тротоари, прекарват се кабели в междублоковите пространства и се извършват други инфраструктурни промени. В повечето случаи се изрязват корените и това е проблем за нормалното съществуване на дърветата, каза Веселин Козарев. 

Силни пориви на вятъра до над 100 км/час се очакват през целия ден, а според метеорологичните прогнози – и утре. Гражданите да избягват преминаването и паркирането на автомобили под дървета. 

Повече от 100 сигнала за паднали дървета са получени в дежурната част на пловдивската полиция чрез телефон 112. От сутринта се работи по над 50 сигнала. Пострадали при падналите върху коли и улици дървета няма. 


По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мъж загина в тежък сблъсък

34-годишен мъж загина в тежка катастрофа  на бул. "Княгиня Мария Луиза" в Пловдив.  Около 19 40 часа автомобилът "Хонда", управляван от мъжа в северното платно на булеварда, се е блъснал в стълб на уличното осветление.  От силния удар колата буквално се е усукала около стълба.  Мъжът е пътувал сам в колата.

публикувано на 26.09.24 в 20:48

Поставиха за ден всички носещи стоманени греди на Бетонния мост

Днес започна поставянето на носещите стоманни греди на Бетонния мост в Пловдив. Само за ден всичките 12 греди бяха поставени, съобщи кметът на Южен Атанас Кунчев. Според проекта новата конструкция, която трябва да бъде добавена, ще бъде привързана към тях.  С повдигането на Бетонния мост влаковете можете да преминете под съоръжението без да..

публикувано на 26.09.24 в 16:59

Разчитат до дни черната кутия на самолета, който се разби край Граф Игнатиево

До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се самолет край авиобаза "Граф Игнатиево", съобщи служебният военен министър Атанас Запрянов. Същевременно той поиска средствата за армията през следващите няколко години да достигнат до 2,5 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. Резултатите от разчитането на черната..

публикувано на 26.09.24 в 16:15

Откриха новата спортна зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив

Кметът Костадин Димитров откри новата спортна зала на Езикова гимназия "Иван Вазов". Тя е на стойност 2,5 млн. лв., а халето е с площ близо 900 кв. метра. Лентата на многофункционалната спортна зала беше прерязара от кмета Костадин Димитров, заместниците му Владимир Темелков и Николай Бухалов и директора на училището Вихра..

публикувано на 26.09.24 в 15:11

Авария на жп прелезите по "Копривщица" парализира за час трафика в Пловдив

За около час бяха затворени и трите прелеза при железопътната линия на бул. „Копривщица“.  Причината е технически проблем по линията на БДЖ към Карлово и Хисаря, съобщиха за Радио Пловдив от пресцентъра на БДЖ.  Счупеният пантограф е бил на международния влак за Турция, който престоя..

публикувано на 26.09.24 в 14:29