Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласуваха наема на стадионите на "Ботев" и "Локомотив"

Общинските съветници одобриха отпускането на още 6 млн. лева за "Колежа", за да бъде довършена козирката на стадиона. 

Съветниците гласуваха и размера на наема на стадионите на двата пловдивски клуба по около 5000 лв. докато строителството им бъде завършено. След това община Пловдив може да стартира процедури за продължителното им отдаване към клубовете, както позволява законът
 С решението за сумата за Колежа цялостното завършване на стадион "Христо Ботев"  ще бъде в размер на 17 млн. лева, а средствата ще се разплатят до 2025 г. 

 Прие се и предложението на общинския съветник Константин Георгиев на "Колежа" да бъде предоставена по една VIP ложа на стадиона за кмета на града и председателя на Общински съвет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на иновациите в ОУ „Елин Пелин“

Различен и интересен ще е краят на учебната година за всички ученици, техните родители, учители и гости в залата на район "Западен", в Пловдив. На 28-и май, от 18 часа, тръгва експрес „Елина“. Името „Елина“ е запазена марка на училището. То е колаборация от името на обичания български писател, на когото е кръстено учебното заведение. Билетите..

обновено на 27.05.24 в 17:23

Мария Петрова за поредните успехи в гимнастиката

В последното майско издание на предаването Клуб "Неделя" специален гост бе вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова. В ефира на Радио Пловдив тя с радост коментира постиженията на златните ни момичета на Европейското първенство в Будапеща. На въпроса на водещия коя е основната причина, българската художествена..

публикувано на 27.05.24 в 16:51

Пловдив по маратонки в средата на юни

В средата на юни Пловдив ще бъде една невероятна смесица от спорт, култура и забавления. Всичко това, че и много повече казано само с едно име - "Тепе Джамборе"! Събитието, което ще Ви провокира, ще Ви удивли, и ще Ви накара да го помните цял живот... или поне до следващото му издание :)))  Но, да се върнем на първото такова,което ще се случи на 15..

публикувано на 27.05.24 в 16:15

Енкаустика или магията на цветовете

Искате ли да избягате от ежедневието и да се потопите в света на цветовете и въображението? Д а откриете нова страст, която ще ви донесе вдъхновение и удовлетворение? Да създадете уникални произведения на изкуството, които ще ви радват години, години наред? Отговорите на тези въпроси и още по-важно невероятни резултати към личностно..

публикувано на 27.05.24 в 15:42
Александър Томаш

Локо се раздели официално с Александър Томаш

"Локомотив" (Пловдив) официално разтрогна по взаимно съгласие с Александър Томаш, съобщиха от "Лаута". Клубът се разделя и с неговите помощници – Константин Мирчев, Христо Колев и Тодор Кючуков. Както е известно, управата на "черно-белите" обяви раздялата още през миналата седмица, а последният мач за сезона при победата с 1:0 над ЦСКА бе воден от..

публикувано на 27.05.24 в 15:25