Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зико обеща на шампионките от ВК "Марица" зала "Строител"

| обновено на 20.04.23 в 12:15

"Бях дал едно обещание. На предстоящата сесия влиза предложението за зала "Строител". Да се надяваме, че в най-скоро време тя ще бъде предоставена на клуба. Тази зала е свързана с волейбола и баскетбола. Очаквам да се завърнете в дома си", обяви кметът на Пловдив Здравко Димитров на специална пресконференция, посветена на спечеления от Марица дубъл в женското волейболно първенство. На брифинга в сградата на Общината присъстваха още заместник-кметът Георги Титюков, основният спонсор на клуба Светослав Славов, мениджърът на тима Борис Халачев, както и целият отбор и треньорският щаб на "жълто-сините".

През този сезон маричанки завоюваха рекордна девета поредна титла в женското волейболно първенство, а освен това спечелиха и Купата на България.

"Пожелавам ви още много успехи! Имал съм възможност да ви гледам много пъти. Това, което правите, е наистина достойно. Бъдете живи и здрави, да продължавате да се развивате, не само в спорта. Всяка година да радвате пловдивчани и усмивките никога да не слизат от лицата ви. Аз самият като бивш спортист съм наясно какви усилия полагате, за да постигнете всичко това. Още повече, когато нямате нормални условия за тренировки и състезания. В това отношение отборът на Марица е прецедент в национален мащаб", заяви още градоначалникът.

От името на клуба Светослав Славов благодари на Община Пловдив за подкрепата към отбора.

„Благодарим за съдействието от Община Пловдив и за доброто партньорство през годините. Ние като ръководство ще продължим да налагаме младите момичета от нашата школа, защото това е бъдещето не само на пловдивския, а и на българския волейбол. Предстоят ни финали при девойките старша възраст и при подрастващите, където ще се борим да завоюваме още трофеи и да покажем, че сме най-добри в страната. Надяваме се зала „Строител“ да се превърне в едно страхотно спортно съоръжение, каквито виждаме, че вече станаха стадионите на футболните Ботев и Локомотив", заяви Славов.

След брифинга „жълто-сините“ си направиха традиционната шампионска снимка с двата трофея на балкона на Общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16