Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват "Колежа" със специален концерт

Кметът Здравко Димитров показа Златната книга на "Ботев"
Снимка: Радио Пловдив


Концерт на групата "Д2", Стефан Вълодобрев и ансамбъл "Тракия" ще бъде част от специалната програма по откриването на стадион "Христо Ботев". Това стана ясно на днешната пресконференция на футболния клуб и община Пловдив. Мачът на завръщането е от 20:00 часа на 29 април, събота.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров показа получения от него днес Акт 16, както и Златната книга на Ботев (Пловдив), в която е вписан строежът на предишния стадион. Книгата ще бъде дарена на музея на клуба, когато бъде готов.

"Днес е дългоочакван ден от целия Пловдив, а не само от привържениците на Ботев. Стадионът е на цялата пловдивска общественост. Клубът се върна в своето родно място. Тук сме изживявали невероятни мигове, нека те да продължат и да се множат. Пловдив е най-спортният град и го заслужава. Нека всички се обединим и празникът да не спира. Пожелавам успех на клуба и на националния отбор, защото съм сигурен, че тук ще има мачове на националния отбор. Да си го завършим, както сме поели ангажимент, и да си го пазим. Това е много важно. Виждате, че всичко е перфектно“, заяви Здравко Димитров.

Прокуристът на клуба Асен Караславов увери, че модерното съоръжение ще бъде стопанисвано перфектно, а скоро ще бъде назначен и нов управител на стадиона.

"От името на клуба и собственика Антон Зингаревич благодаря на г-н Филипов, г-н Димитров и Община Пловдив, че направиха възможно футболният клуб и привържениците да се завърнат в своя дом след почти 10 години. Надявам се още днес да стартира продажбата на билети за мача с Левски. Направили сме концепция как да управляваме стадиона. Това е голям обект, в началото няма да е лесно, но съм сигурен, че с времето стадионът ще се управлява на европейско ниво. В най-скоро време ще бъде назначен човек, който да управлява стадиона“, заяви Асен Караславов.

Всички седящи места в сектора за гости ще бъдат премахнати за мача с Левски, ще има и специални ограждения и мрежи, за да не могат агитките да се замерват с предмети.

"Скоро предстои подписване на анекс с община Пловдив и стадионът ще бъде завършен изцяло. Що се отнася до получаването на категория 4 на УЕФА, това може да се случи и още преди той да бъде изцяло покрит, защото няма такова изискване. Клубът трябва да инвестира в някои неща, които са задължителни за УЕФА и лицензът може да дойде много по-скоро", съобщи строителният предприемач Илиян Филипов.

От Областната дирекция на МВР в Пловдив призоваха привържениците на Ботев да пристигнат по-рано на стадиона и да заемат навреме местата си, за да няма струпване на хора на входовете, които ще отворят в 17:15 часа в деня на мача. 

Все още се обсъждат и местата за групово паркиране на гостуващите фенове. Не е изключено и временното затваряне на улици около стадиона. Всички подробности ще бъдат изнесени от полицията на брифинг следващата седмица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25