Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха бюст-паметник на Левски в Хисаря

4
Снимка: 61-ва Стрямска бригада

С военен ритуал и почетен караул бе открит тържествено бюст-паметник на Васил Левски в Хисаря, в парк "Момина баня".

Слова за Апостола на свободата произнесоха кметът на община Хисаря Пенка Ганева и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. 

Бяха поднесени венци и цветя пред новия монумент, а присъстващите почетоха на колене паметта на Левски. 

"Монументът е построен по инициатива и с дарения от запалянковците на футболните отбори "В. Левски" в цялата страна. Те събраха необходимите 40 000 лв. за изграждането на бюст-паметника чрез различни благотворителни инициативи. Дори и сега в Хисаря тече футболният турнир "Синя пролет", който също събира пари", каза пред Радио Пловдив кметът на община Хисаря Пенка Ганева. 

На церемонията присъстваха също народните представители от ГЕРБ Младен Шишков и от ПП Росен Костурков, кметове, представители на 61-а Стрямска бригада и много граждани. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

И пак млади, бързи и яростни на пътя

Само ден след трагичната катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени в Пловдив, от полицията съобщиха за два нови случая на безразсъдно шофиране от младежи. 18-годишен без книжка е предизвикал скоростно преследване от полицейски патрул в опит да избяга от рутинна проверка. Инцидентът е станал в Брезово, където седнал зад волана на лек..

публикувано на 14.05.24 в 12:24

Едва половината от нуждаещите се са взели хранителните си пакети

Продължава раздаването на хранителните пакети на най-нуждаещите се в град Пловдив по Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съобщиха от Българския червен кръст в града.  Към момента, едва половината пловдивчани, включени в списъците, изготвени от Агенция "Социално подпомагане", са взели своите пакети, а срокът..

публикувано на 14.05.24 в 11:15

Награждават 14 млади творци с Почетната значка на Пловдив

14 млади творци с принос за популяризирането на Пловдив и за развитието на града ни ще бъдат удостоени с Почетната значка на града по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Сред тях е солистката на Държавна опера-Пловдив Юлия Йорданова, известна повече като Керана..

публикувано на 14.05.24 в 11:12

С 200км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски"

С около 200 км/ч. се е движел джипът-ковчег във фаталната нощ, в която стана тежката катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени, смятат експертите на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив.   Според директора Георги Стоилов във въпросния участък няма камери на предприятието, но на кръстовището на булевард..

публикувано на 14.05.24 в 09:24

Жълт код за валежи е обявен в областите Пазарджик и Смолян

Жълт код за обилни валежи е в сила за области в Югозападна и Южна България днес. Предупреждението е в сила и за областите Пазарджик и Смолян. Минималните т емператури ще бъдат предимно между 5° и 11°, а максималните - между 16° и 21°, в Пловдив - около 20°.   Облачността ще бъде значителна, около и след обяд над Западна България -..

публикувано на 14.05.24 в 06:47