Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 - Локомотив (Пловдив) пряко по Радио Пловдив от 19:30

ЦСКА 1948 посреща Локомотив (Пловдив) в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Мачът в Бистрица е с начален час 19:30, а главен съдия ще бъде Волен Чинков.

Домакините излизат като трети във временното класиране, на 8 точки от втория Лудогорец и на 10 от лидера ЦСКА - София. Отборът на Тодор Янчев се намира в доста комфортна позиция, тъй като трудно може да бъде изместен от топ 6 заради голямата точкова разлика между него и седмия Славия - 13 пункта. “Червените” се намират и в доста добра серия, след като нанизаха три поредни победи в шампионата. Последната такава дойде като гост над Септември (София) с 3:1. Головата форма на ЦСКА 1948 също е на ниво, като в последните си 5 мача отборът успя да вкара цели 14 гола. Лошото е обаче, че столичани не могат да запишат суха мрежа вече четири двубоя подред и допускат попадение неизменно във всеки един двубой от над месец насам в efbet Лига.

Локомотив (Пловдив) от своя страна излиза като шести във временното класиране с 43 пункта, на 2 от седмото място. Със сигурност “смърфовете” ще се нуждаят от победи, за да останат в топ 6 и всяка една грешна стъпка може да ги смъкне в таблицата. Пловдивчани имат само 1 победа в последните си 5 двубоя, а в предишния кръг допуснаха загуба във Варна, след като отстъпиха с 1:2 от Черно море.

Наставникът Александър Томаш и този мач няма да може да разчита на новите попълнения Хорхе Сегура и Алфа Конте. И двамата все още нямат картотека и не могат да помогнат на новия си тим. Ще бъде интересно и представянето на Парвиз Умарбаев и Бирсент Карагарен в днешната среща. Двамата дълги години защитаваха цветовете на Локо (Пд), но сега са част от тима на ЦСКА 1948.

“Червените” се намират в серия от две поредни победи над днешния си опонент. Последният домакински двубой пък, който ЦСКА 1948 изигра срещу пловдивчани, бе на 29 април 2022 година. Тогава тимът от столицата отново победи (1:0).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00