Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тактеческо реми на стадиона в Овче купел

Славия и Ботев (Пловдив) не успяха да си отбележат попадения и по този начин поделиха точките след сблъсъка си от 27-ия кръг на efbet Лига.

Със спечелената точка Славия остава на 7-ма позиция и е само на една от 6-ия Локо (Пд). "Канарчетата" пък заемат 10-то място и със своите 29 точки са далеч от опасната зона.

Под проливния дъжд над София домакините имаха териториално предимство. Още в петата минута Емил Стоев беше изведен в наказателното поле на гостите, но Хидайет Ханкич спаси вратата си от попадение. Броени секунди по-късно Кристиан Добрев засече центриране, но прати топката право в стража на пловдивчани.

В десетата минута Тони Тасев шутира от пряк свободен удар, но изпрати топката над вратата на Ботев.

Пет минути след това Антоан Бароан направи голям пропуск, след като получи топката в наказателното поле след пас отдясно на Абдулайе Траоре, но прати топката встрани от вратата. Славия отвърна с неточен удар на Добрев. 

По-добрата игра на "белите" продължи, като в 39-ата минута Добрев проби отдясно и пусна пас към Галин Иванов, но неговият изстрел мина над вратата на Ханкич. 

До края на първата част голове не паднаха и така двата отбора се прибраха на почивка при резултат 0:0. 

Славия започна по-добре второто полувреме, като пет минути след началото му Галин Иванов нахлу на рейд в наказателното поле и стреля с десния крак, но топката премина покрай вратата. 

След час игра Дилан Мертенс получи шанс да шутира от границата на наказателното поле, но Светослав Вуцов внимаваше и спаси коварния изстрел на бранителя. 

В 68-ата минута Славия бе близо до гол, но нито Тони Тасев, нито Емил Стоев успяха да засекат остро подаване във вратарското поле на Кристиан Добрев и защитник на пловдивчани изчисти. 

Петнадесет минути преди края на редовното време шут на Людовик Соарес от пряк свободен удар мина над напречната греда. 

Ботев Пловдив стигна до най-добрата си възможност в 81-ата минута, когато Абдулайе Траоре бе изведен един на един с Натан Гасама. Играчът на Ботев преодоля бранителя на Славия, но последвалият удар бе спасен от Вуцов. 

Последните минути бяха по-силни за гостите, които създадоха някои интересни положения, с които обаче вратарят на Славия се справи. В продължението изстрел на Галин Иванов се отби от защитник на Ботев, но последвалият ъглов удар не доведе до опасност пред вратата на "канарчетата". 

В следващия кръг Славия ще гостува на Септември, като мачът на Националния стадион „Васил Левски“ е в петък, 28 април. Ботев Пловдив пък приема Левски на стадион „Христо Ботев“ под тепетата ден по-късно.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Маями (САЩ)

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 09:58

Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша

Младежкият национален отбор на България постигна престижна победа с 1:0 над връстниците си от Полша при гостуване на стадиона-красавец „Шльонск“ в Хожув в евроквалификация. Хубав гол за „лъвчетата“ вкара Марин Петков от Левски след асистенция на Станислав Шопов от ЦСКА. С успеха възпитаниците на Александър Димитров събраха 12 точки на третото място във..

публикувано на 26.03.24 в 18:09

Английски футболни клубове следят нападател на Локомотив

Английските футболни клубове Ковънтри (играе в Чемпиъншип) и Бристъл Роувърс (Лига 1) следят нападателя на Локомотив (Пловдив) Мичи Нтело. Източникът на информацията е от мениджърските среди. 22-годишният Нтело, който е бивш юношески национал на Белгия, пристигна на "Лаута" през януари със свободен трансфер от Шарльороа. Той направи приличен старт с..

публикувано на 26.03.24 в 18:04

Григор Димитров е на осминафинал в Маями

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите Мастърс 1000 в Маями (САЩ) с награден фонд от 8,9 милиона долара. Първата ракета на България постигна категорична победа над 56-ия в световната ранглиста Яник Ханфман (Германия) с 6:1, 6:0 само за 46 минути игра в един от най-добрите си мачове за сезона...

публикувано на 26.03.24 в 09:57