Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цената на казуса "Дупката-Панаира" е по- скъпа от квадратен метър в Манхатън


БСП обвини кметовете на ГЕРБ в Пловдив и Варна за завладяването на Пловдивския панаир от Георги Гергов.

Направихме сметка колко струват кметуванията на Здравко Димитров и Иван Портних – кметовете на Пловдив и Варна, само за последния мандат. Това заяви на брифинг в Народното събрание депутат от „БСП за България“ Борислав Гуцанов. 

„Сметката показва следното. Казусът „Дупката - Панаир“ и прехвърлянията между Варна и Пловдив, между двамата кметове и общинските съвети, възлиза на 60 млн. лв. държавни пари. Понеже Варна купува т. нар. дупка за 43,2 млн. лв., предоставени от държавата, и допълни 16 млн. лв. за един частен терен, също част от прословутата дупка“, коментира той. 

„И в Манхатън няма такава цена на квадратен метър. Това е най-скъпото златно кътче, където и да било по света. И досега няма никаква реакция от никого, независимо, че парламентарната група на „БСП за България“ алармирахме многократно за този казус. През 2016 г., второто правителство на г-н Борисов прехвърля безвъзмездно на общините Пловдив и Варна собственост върху притежаваните от държавата акции от капитала на Международния панаир в Пловдив, за да стане всичко това, за което говоря в момента“, допълни още той. 

Лидерът на БСП в Пловдив и депутат Иван Петков – Бебето изрази недоумение защо главният прокурор Иван Гешев не проверява сделката, въпреки че на 26-ти февруари 2020 година е обещал да го направи."Очакваме лидерът на партия ГЕРБ, който е и народен представител от Пловдив да обяви защо кметът Здравко Димитров не  атакува решението на съда и защо се дават над 360 декара терени за 1 милиард лева на 1 лице, което през годините неговата алчност придоби един от най- апетитните имоти на Пловдив", каза Петков. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа затрудни трафика по Околовръстното шосе на Пловдив

Километрично задръстване се образува на изхода на Пловдив след "Пещерско шосе".   Причината е инцидент, станал в ранния следобед при отбивката за колелото към Пазарджишко шосе. Катастрофа е на самия мост.  Ударена е предницата на лек автомобил, движещ се към автомагистрала "Тракия".  Колоната от пъплещи коли стигна след надлеза на Околовръстното..

публикувано на 06.05.24 в 14:22

ИТН и "Солидарна България" регистрираха листите си в Пловдив

Две партии регистрираха днес листите си за парламентарните избори в Пловдив.  Водач на листата  на " Има такъв нaрод " за 16-ти многомандатен избирателен район е Станислав Балабанов.  Той я регистира лично в Районната избирателна комисия, заедно с кандидати за народни предстватели .  Втори в листата за град  Пловдив, която е от общо 14 души,  е Танер..

публикувано на 06.05.24 в 13:00

Музеят на авиацията празнува с отворени врати

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба "Пътят към звездите“, посветена на..

публикувано на 06.05.24 в 09:29

Литийно шествие от Бачковския манастир с иконата на Богородица

На втория ден на Великден по традиция вярващи от цялата страна се включват в литийното шествие на Бачковския манастир. Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местността Клувията. Според легендата в тази местност иконата е скрита от турските набези. Чудотворната икона Света Богородица -..

обновено на 06.05.24 в 09:02

Празнични концерти за Великден и Гергьовден в Пловдив

Още концерти ще радват пловдивчани в празничните дни  Великденската програма на община Пловдив продължава и днес. Празничен концерт с класически изпълнения на перкусионния ансамбъл „Престо“ към НУМТИ „Добрин Петков“ ще радва пловдивчани и гостите на града  от  11 часа  в  обновената градска градина  на ул. „Христо Г. Данов“...

публикувано на 06.05.24 в 09:01