Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Пловдив ще е с мажоритарен елемент

| обновено на 28.04.23 в 10:01

ГЕРБ има решение  казусът с Панаира да бъде обжалван в съда - заяви в интервю за Радио Пловдив лидерът на партията в града Иван Тотев. Отказът на кмета Здравко Димитров и администрацията му да обжалват той определи като лични техни решения, за които ще търпят последствията си. 

"Ние имахме решение на партия ГЕРБ, неслучайно бях в община Пловдив заедно с кмета и заявихме нашето политическо решение, че Здравко Димитров трябва да подаде жалба. Как се случи, че не е подадена жалбата, не мога да кажа, как имаха този кураж Родопски и Димитров и не обжалваха", коментира Тотев. От ГЕРБ няма да искат оставката на Зико, защото вече са се разграничили от него.

Кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Пловдив ще стане известна в края на юли – обяви още той. Лидерът на ГЕРБ заяви разочарованието на партията от кметския мандат на Здравко Димитров.

"Ние оценяваме, че със Здравко Димитров бяхме подведени от неговата биография – районен кмет, областен управител, народен представител дават една добра основа за един човек, който би могъл да бъде добър кандидат за кмет и респективно пловдивчани го припознаха. Но нещата не се получиха, други бяха очакванията ни. Така че ще бъдем много внимателни за това какъв човек предлагаме. Мажоритарният момент в кандидатурата ще бъде много силен. Търсим мажоритарна подкрепа, която да надмине партийната от последните няколко вота“ – заяви в интервю за Радио Пловдив лидерът на ГЕРБ в Пловдив и бивш кмет Иван Тотев.

Той не назова конкретно име и заяви, че кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Пловдив ще стане известна в края на юли. 

Наесен мога да ви кажа, че хората ще спечелят над партиите, а именно хората, които се появят, те ще спечелят пред партийния вот“ – изтъкна Тотев. Той заяви уверението си, че ще има правителство и че позицията на ГЕРБ е да не се ходи на нови избори.

Иван Тотев за изборите от 2 април и това, че в Пловдив ГЕРБ ги изгуби, но увеличи гласовете: Това са нормални процеси и разликата в различите избори е функция на избирателната активност. Резултатът на ГЕРБ от последните избори е сходен, на всички пет вота, това ни позволява да планираме и да си вземем поука за това къде да популяризираме политиките си сред пловдивчани. 

За предложенията, които групата на ГЕРБ не подкрепи на сесията в ОбС на Пловдив: Здравко Димитров и ГЕРБ имат различен политически път от сериозен период от време. Ясно е, че ГРЕБ не вижда в лицето на Здравко Димитров за своя кмет. Свалихме и доверието си от кмета, респ. председателят на партията поиска оставката му. Когато има предложения от общинското ръководство в ОбС-Пловдив, това не означава, че това са предложенията на ГЕРБ. ГЕРБ подкрепя добри решения за града, но вчера видяхме неаргументирани предложения.

В своя публикация в социалните мрежи тази седмица Тотев критикува намаления брой на автобусите в градския транспорт, заради ремонтите. Той каза, че продължава да смята, че в този управленски мандат има тенденция за удължаване на времето за проектите. Не може да посочим нито един проект, който е завършен, заяви лидерът на ГЕРБ в Пловдив. Той назова като "пълни глупости" и не отговаря на истината -  пресмятането на Здравко Димитров и неговия заместник Величко Родопски, че над 27 млн. лева са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев. 

 27 мил. лв са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев


По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Доц. Николай Каканаков, заместник-директор на филиала и доц. Митко Шопов, декан на факултета по Електроника и автоматика (от дясната страна)

Петима кандидат-студенти за място в компютърни системи

Има завишен интерес към специалностите на филиала в Пловдив на Технически университет - София. Това съобщиха от ръководството на вуз-а, по повод на старта на кандидат-студентската кампания.  През тази година ще бъдат приети 400 бакалаври редовно и 100 задочно обучение, магистрите ще са 150 само редовна форма. Студенти ще се приемат в общо 13..

публикувано на 06.06.24 в 11:31

Ако изборите 2 в 1 са честни, ще има много изненади

„ Почти сигурно е, че има много скрит вот. Социологията в момента не може да ви даде картина, защото има много хора, които не желаят да споделят за кого ще гласуват, тъй като усещат, че държавата ни се намира в строга цензура. Хората не искат да си споделят политическите позиции, най-малко пък за кого ще гласуват. Аз съм сигурна, че ако..

публикувано на 06.06.24 в 10:35

Дигитализацията при обучението на шофьори е без алтернатива

Параграф 22 ли е пътната безопасност у нас и как готвените промени в шофьорските курсове ще спомогнат да спре безумието по пътищата?  Темата коментира в програма "Ден след ден" Красимир Георгиев, председател на  Асоциация за квалификация на автомобилистите в България. Според него в публичното пространство се чуват две мнения относно предложенията на..

публикувано на 06.06.24 в 10:33

Съдбата на Джеси предизвика протест срещу насилието

20-тина пловдивчани се събраха на протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на годината от собственика си Стоил Георгиев. Припомняме, че след като кучето беше намерено спасено от деца от Френската гимназия и съдбата му стана популярна в социалните мрежи, Районната прокуратура в Пловдив започна проверка във..

публикувано на 05.06.24 в 16:51

Любомир Далчев е искал три нови композиции в Братската могила

Историческият музей в Пловдив стопанисва Братската могила, за която предстои дебат за нейното реновиране.  Мемориалният комплекс е изоставен и предоставен за управление на Историческия музей, който полага грижи за нейното съхранение, каза пред Радио Пловдив директорът му Стоян Иванов.  Миналата година с помощта на община Пловдив са отпуснати..

публикувано на 05.06.24 в 16:02