Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поздрав за 6 май от небето над Пловдив

Самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево ще поздравят пловдивчани за 6-ти май. Те ще прелетят над града във формация „Клин“ около 11,30 часа. 

МиГ-овете ще участват във военния парад в София за Деня на храбростта и празника на Българската армия. 

Демонстрацията на способности ще се извърши при стриктно спазване на всички изисквания за безопасност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

С 25 % изгаряния е детето, пострадало при пожар в Хасково

Момченцето е в тежко състояние, настанено е в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“ и вече е оперирано, съобщават от лечебното заведение. Лекарите правят всичко възможно детето да се възстанови. Вчера в къща в Хасково избухна пожар, след като теч на газ от бутилка предизвика запалване...

публикувано на 02.05.24 в 12:21

Екатерина Захариева води листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик

ГЕРБ-СДС в Пазарджик регистрира листата си с кандидат депути. Водач за пореден път е Екатерина Захариева. На второ място е общинският съветник инж. Валери Вълков, а на трето адв. Дафинка Семерджиева, която е гражданска квота. Сегашният депутат Стефан Мирев е на 4-то място. Сред кандидатите седем са юристи, включени са още икономисти, педагози,..

публикувано на 02.05.24 в 11:45

В Бачковския манастир багрят 2024 червени яйца

2024 яйца, дарени от христолюбиви хора, започнаха да боядисват в червен цвят доброволци и жените, помагащи в Бачковския манастир.  Така те спазват християнската традиция, според която на този ден се боядисват яйцата – символ на Христовото Възкресение.  Велики четвъртък започна в светата обител с отслужване на Василева света литургия за здраве..

обновено на 02.05.24 в 11:19

Деца боядисват яйца с митрополит Николай

На Велики четвъртък - денят на Тайната вечеря, Пловдивският митрополит Николай ще приеме деца от пловдивските детски градини и училища, в двора на митрополитския храм „Света Марина“.  Заедно те ще боядисат яйцата за Великден.  Децата са подготвили празнична програма с песни, музика, танци и рецитал.  В Белащица и Браниполе също са организирани..

обновено на 02.05.24 в 11:19

Трус от 3 по Рихтер е регистриран в района на Пазарджик

Слабо земетресение с магнитуд от 3 по Рихтер е регистрирано минути преди 9.00 ч. в района на Пазарджик, показват данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.  Епицентърът на труса е на 6,2 км на запад от Пазарджик и на 96 км от София – между селата Звъничево и Мокрище.  Дълбочината е била 12.2 километра, сочат данните..

публикувано на 02.05.24 в 09:42