Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив на 6-и челен коловоз след бой над Левски!

Отборът на Локомотив (Пловдив) е последният тим, който ще запълни бройката в Топ 6 за началото на плейофите в efbet Лига. "Смърфовете" изпълниха голямата си цел, след като надиграха с минималното 1:0 четвъртия Левски. Единственото попадение реализира бразилецът Джовани през второто полувреме.

По-чистите положения в дербито бяха за гостите от София, но голяма вина за край на позитивната им серия имаше стражът на "черно-белите" - Динко Хоркаш, който изуми с няколко прекрасни намеси. Веднъж и гол на Роналдо беше отменен правилно поради засада.

По този начин Левски пропиля отличната възможност да стопи до само две точки изоставането си от третия ФК ЦСКА 1948. Локомотив пък измества от шестото място Славия, като "белите" ще трябва да се надяват да спечелят плейофната Втора група, за да стигнат до бараж за участие в Лига на конференциите.

В осмата минута Локомотив (Пд) можеше да отбележи откриващото попадение по доста атрактивен начин. Джовани изпълни заучено статично положение, при което Матеус реши да застрашава вратата на Пламен Андреев със странична ножица. Ударът му не беше опасен, но пък се трансформира в пас за Ерик Сорга, който пък пробва "ала Пиола". За жалост на "смърфовете", мрежата на левскарите така и не беше поразена.

Три минути по-късно Ерик Сорга взаимодейства с Димитър Илиев, който продължи към Бабакар Дион, а той стреля в долния десен ъгъл на вратата на Левски, но Пламен Андреев се намеси без затруднения.

Срещата бе прекъсната за кратко в 15-ата минута поради неприятен повод. На трибуна "Бесика" спешно трябваше да влиза медицински екип, който да помага на "черно-бял" фен, получил сериозен здравословен проблем.

В 17-ата минута играта бе спряна, за да се окаже медицинска помощ на пострадал фен на Локомотив Пловдив. Той бе изнесен на носилка и вкаран в линейка, която напусна стадиона в 24-ата минута, когато и срещата бе подновена.

Темпото значително спадна в следващия четвърт час и до положения пред двете врати не се стигна, макар Локомотив да имаше териториално преимущество.

В 41-ата минута Уелтон проби опасно отляво, навлезе в наказателното поле и от малкото наказателно поле стреля, но Динко Хоркаш изби и Левски получи корнер.

Във втората минута от добавеното време на първата част Левски организира бърза контраатака, топката стигна до Ивелин Попов, който нанесе удар от около 25 метра, но Пиер Зебли застана на пътя на топката.

Три минути след това Рикардиньо бе настоятелен и отне топката от Георги Каракашев на дъгата на наказателното поле, пусна за Уелтон, който действа индивидуално и нанесе удар, но топката срещна бранител на домакините и за Хоркаш нямаше проблеми да улови.

Второто полувреме стартира с любопитна ситуация пред вратата на Локомотив. Левски стигна до гол, който обаче светкавично беше отменен от съдийския екип. При атаката първо Рикардиньо беше в засада, а след това той все пак даде асистенция за Роналдо, който в мелето пред Хоркаш направи фаул в атака и последвалото му попадение нямаше абсолютно никаква стойност.

В 55-ата минута Марин Петков нанесе мощен удар от движение от дъгата, но не успя да уцели вратата. Това бе и последното отиграване в мача на младия футболист, който бе заменен от Илиян Стефанов.

След неувереното начало на втората част, футболистите на Локомотив намериха верния ритъм на своите действия и поведоха в 59-ата минута. Шут на Димитър Илиев се отби във футболист на Левски и попадна в зоната, където Джовани беше достатъчно далеч от своя пазач Роналдо. Бразилската "десетка" имаше цялото време на света, за да насочи изстрела си от дъгата и по този начин много елегантно да матира Пламен Андреев за 1:0.

В 65-ата минута се стигна до  добро положение за Левски. След разбъркване от корнер топката стигна до Рикардиньо, който от около два метра стреля, а Хоркаш отново демонстрира брилянтен рефлекс и не позволи топката да влезе в мрежата му.

В 70-ата минута Динко Хоркаш изпита проблеми, свали ръкавиците и поиска смяна, а след кратко забавяне на неговото място в игра влезе Илко Пиргов в 74-ата минута. Хърватският вратар бе принудтелно заменен и в мача срещу Славия в "Овча купел", завършил при равенство 1:1.

В следващия четвърт час Левски не успя да създаде нищо интересно пред вратата на Пиргов, макар с няколко добри атаки да опита да застраши стража на Локомотив.

„Сините“ започват плейофната фаза именно с мач срещу ЦСКА1948  който ще се играе в Бистрица в неделя, 14 май, от 20:00ч. „Смърфовете“ имат визита на Лудогорец на 15 май, понеделник, от20:15ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25