Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха трима наркопласьори с близо килограм хероин

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения на трима наркопласьори. 

Единият разпространител на хероин е на 43 години, а другите двама на 46. При обиски и претърсвания у тях са открити общо 900 грама хероин. 

Наркотикът е бил намерен в къща в Йоаким Груево, като е установено, че дрогата идва от Сандански и е била предназначена за разпространение в „Столипиново“.

Тримата обвиняеми са задържани за 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за постоянното им задържане под стража.


По публикацията работи: Марин Данев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Животновъди блокират за час Подбалканския път

Трети ден продължават протестите на животновъдите от района на Карлово и Калофер заради ограничения достъп до планински пасища за едър рогат добитък и коне.  В 9 часа те ще затворят за час Подбалканския път от западния вход на Калофер. Протестиращите са опънали и символичен палатков лагер. Освен за разрешаване ползването на пасищата, които..

обновено на 06.06.24 в 06:37

Чешкият посланик среща ученици и студенти от Пловдив

Посланикът на Чешката република в България Мирослав Томан ще се срещне със студенти и ученици от Пловдив и областта по повод 20-годишнината от присъединяването на Чешката република към ЕС и 25 години от членството й в НАТО.  Срещата, която е инициирана от Гражданско движение „Будител“, BTL industries  и посолството на Република Чехия в България,..

публикувано на 06.06.24 в 06:28

Арестът на Георги Георгиев е незаконен

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповедта за задържане на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, съобщи адвокатът му Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране. Делото, по което е решението, е образувано по жалба на задържания, в която той е поискал да..

публикувано на 05.06.24 в 21:26

Правителството отпусна 10,5 милиона лева за карловските села

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери от Закона за държавния бюджет за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по бюджета на община Карлово. С Постановлението се одобряват 10 563 512 лева по бюджета на община Карлово за извършване..

публикувано на 05.06.24 в 15:07

Пловдивчани протестират срещу насилието над животни

Пловдивчани излязоха на мирен протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на години от собственика си.  Питбулът беше открит в безпомощно състояние от ученици от Френската гимназия в Пловдив.   Животното имало рани и следи от порязване, затова гимназистите подали сигнал в полицията. Установен е собственикът на животното..

обновено на 05.06.24 в 13:42