Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивски спортисти номинирани за "Нощ на звездите"

Това са Пламена Миткова, Александър Мишенков и Алексавдра Тоткова

"Нощ на звездите"
Снимка: Фондация "Енчо Керязов"

Фондация "Енчо Керязов" обяви имената на номинираните кандидати в 12-ото издание на годишните награди „Нощ на звездите“. Комисията по избора в категория „Спорт“ имаше нелеката задача да отсее 10-те най-силни кандидатури от подадените над 100, които да продължат към финалната фаза.

В златната десетка има трима представители на град Пловдив.

В края на месец юни, ще бъдат обявени тримата финалисти, които ще видим на сцената на “Нощ на звездите".

„Изключително сме щастливи, че с всяка следваща година, получаваме все повече кандидатури на изключително талантливи български деца и юноши.“ В Топ 10 има носители на златни медали от престижни световни и европейски първенства, както и двукратни световни рекордьори.“ , сподели Енчо Керязов.

Интересна подробност е, че тази година кандидатурите не са основно от бойните спортове. Много силни представители има в спортове като скално катерене, лека атлетика, спортна гимнастика, тенис, кикбокс, аеробика, бадминтон, мотоциклетизъм и стрийт фитнес.

„Нощ на звездите“ е  изключителен и неповторим спектакъл, който събира на една сцена най-добрите имена от световния шоу елит. Церемонията по награждаването на финалистите, по традиция, ще бъде неразделна част от събитието.

Тази година, за трета по ред, "Нощ на звездите" ще се проведе в град Пловдив, на 26 август, в Античен театър, под патронажа на кмета на града Здравко Димитров.

Специален гост на събитието, се очаква да бъде и Президентът на Република България – господин Румен Радев.

Ето и списъка с най-добрите десет:

Александър Мишенков - гр. Пловдив  аеробика

Александра Тоткова - гр. Пловдив спортно катерене

Пламена Миткова - гр. Пловдив  лека атлетика

Божидар Саръбоюков - гр. Харманли лека атлетика

Божидар Златанов - гр. Варна спортна гимнастика

Жасмина Свиленива - гр. София стрийт фитнес

Иван Иванов - гр. Варна  тенис

Калояна Налбантова - гр. София бадминтон

Никола Мирославов - гр. София мотоциклетизъм

Христина Андонова - гр. София кикбокс

По публикацията работи: Йордан Данчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Георги Николов

Шестима национали се завърнаха в "Ботев"

Футболистите на Ботев (Пловдив) Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес. Днес играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Маями (САЩ)

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 09:58

Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша

Младежкият национален отбор на България постигна престижна победа с 1:0 над връстниците си от Полша при гостуване на стадиона-красавец „Шльонск“ в Хожув в евроквалификация. Хубав гол за „лъвчетата“ вкара Марин Петков от Левски след асистенция на Станислав Шопов от ЦСКА. С успеха възпитаниците на Александър Димитров събраха 12 точки на третото място във..

публикувано на 26.03.24 в 18:09

Английски футболни клубове следят нападател на Локомотив

Английските футболни клубове Ковънтри (играе в Чемпиъншип) и Бристъл Роувърс (Лига 1) следят нападателя на Локомотив (Пловдив) Мичи Нтело. Източникът на информацията е от мениджърските среди. 22-годишният Нтело, който е бивш юношески национал на Белгия, пристигна на "Лаута" през януари със свободен трансфер от Шарльороа. Той направи приличен старт с..

публикувано на 26.03.24 в 18:04