Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изложба на Съби Гавраилов в галерия "Димитър Георгиев"

| обновено на 18.05.23 в 09:31

Самостоятелна авторска изложба  на Съби Гавраилов се открива тази вечер в галерия "Димитър Георгиев" в Стария град. Художникът е нарекъл цикъла с картини „Корени“. 

Творбите в три жанра живопис, портрети и натюрморт, са рисувани през последните три години.

Всички оригинални творби са тясно свързани с родния му град Брезово и околностите, където е и родното място на Златю Бояджиев. Гавраилов е избрал тази тема, за да отбележи 120 години от рождението на прочутия художник и ще покаже и портрет на големия майстор на изобразителното изкуство. Съби Гавраилов силно вярва, че талантът му идва от корените на семейството, свързани родословно с личността на Златю Бояджиев.

Изложбата може да се разгледа до 27 май.

Художникът живее и твори в гр. Хемел Хемпстед, Великобритания. Последните години е участвал с творби в няколко общи изложби като активен член на организацията за визуално изкуство в област  Хартфордшир. Негови картини спечелят „Награда за избор на посетители за картина“ на годишните изложби на Арт клуб Харпенден две  последователни години – 2021 г. и 2022 г..

Галерия

Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 30.09. - 06.10.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 30 . 09. 2023г. бяха представени следните заглавия: BNR podcasts · Преге Рубрика „Напълно непознати“ Шарл Бодлер. Цветя на злото (ново издание) 232 стр., ок. 4а, Колибри, 2023. Александър Солженицин.  Кайсиево сладко. Разкази.  432 стр. , ок. 4А, Лист, 2023. Крис Павоун...

публикувано на 02.10.23 в 12:22

Изложбата "Архитектите рисуват" се открива в Пловдив

Днес архитектурната общност празнува Световния ден на архитектурата. По целия свят се провеждат събития и изложби, които да напомнят на хората колективната отговорност на архитектите за бъдещето на човешкото местообитание. В Пловдив събитията се организират от регионалната колегия на Камарата на архитектите в България. През деня в..

публикувано на 02.10.23 в 11:51

Петима стават майстори на карикатурата довечера

Петима карикатуристи от различни страни ще получат тази вечер званието “майстор” oт Международното биенале, което се провежда на всеки две години от началото на хилядолетието в Етнографския музей в Пловдив. Печелившите бяха отличени от жури сред 106 участници от 37 държави.  Двама от отличените със званието майстор са българи – Валери Александров..

обновено на 02.10.23 в 09:07

"Забранено за възрастни" в Смолян и областта

В Смолян и още 13 по-малки градове и села в областта започва дванайстото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика "Забранено за възрастни". Той ще продължи до 5 октомври.  Представления ще изнесат 10 професионални театрални трупи от България и Турция. Те ще се играят на 20 различни сцени. „Забранено за..

публикувано на 02.10.23 в 07:03

Изложба в Калофер представя художествено наследство от Русия

До 8 октомври  Калофер е домакин на изложбата „Блясъкът на художественото наследство на Русия“, която   представя произведения от традиционна руска совалкова дантела и бродерия, изработени от студентите на Академията за традиционни изкуства в Санкт Петербург. Академията е първото и единствено държавно висше учебно заведение в Русия, което..

публикувано на 01.10.23 в 09:52