Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дузпа донесе ценни три точки на Марица срещу Беласица

Марица (Пловдив) победи много трудно Беласица (Петрич) с 1:0 в мач от 31-ия кръг на Втора лига, който се игра на стадиона в квартал "Кършияка". Единственото попадение падна от спорна дузпа в 94-ата минута и бе дело на Радослав Апостолов. Двубоят в Пловдив противопостави два от тимовете, които имат реален шанс да се доберат до бараж за влизане в efbet Лига. След последния съдийски сигнал футболистите на Беласица скочиха да бият главния съдия Геро Писков. 

В 6-ата минута Симеон Вешев направи сериозен пропуск. Веселин Марчев получи подаване от Валери Домовчийски в наказателното поле и веднага центрира по земя. Топката намери Симеон Вешев, който пое и след това шутира. Ударът му беше блокиран от защитник на голлинията. В 12-ата минута Куфре Ета проби през центъра, шутира мощно, но право в Илия Николов. Марица отговори веднага с удар от въздуха на Веселин Марчев, който също попадна в ръцете на вратаря. 

В 15-ата минута Марица разгърна атака с по едно докосване. Валери Домовчийски отклони вляво с гръб към вратата към Веселин Марчев, който стреля от движение, но покрай вратата. В 21-вата минута Атанас Карачоров блокира с шпагат опасен удар на Станислав Маламов. В 26-ата минута Валери Домовчийски бе много близо до това отбележи. Той шутира леко, топката мина през краката на вратаря, разходи се по голлинията, но в крайна сметка защитник успя да изчисти. 

В 32-рата минута Запро Динев изскочи зад гърба на защитата на Марица. Крилото шутира, но Илия Николов бе заел своето място и улови топката. В следващата минута Мартин Газиев центрира от корнер, а Ифеани Дейвид изпревари всички в наказателното поле. Той нанесе удар с крак, който имаше нужната сила, но беше насочен право в обсега на вратаря. 

Второто полувреме започна с коварен удар на Мартин Газиев от фаул, при който вратарят Кирил Георгиев плонжира добре и изби в корнер. В 48-ата минута стражът на Беласица улови топката след удар с глава на Валери Домовчийски. В 53-ата минута Саломон Джеймс нахлу в наказателното поле, но не успя да нанесе достатъчно плътен удар към вратата на гостите. 

В 55-ата минута Кирил Георгиев блокира много силен удар на Симеон Вешев, който пък се отчете с нов пропуск в двубоя. В 71-вата минута Симеон Вешев падна в наказателното поле след съприкосновение със защитник на Беласица, но главният съдия даде сигнал играта да продължи. В 75-ата минута Мариян Вангелов от състава на гостите беше много близо до това да отбележи красив гол с пета. Топката беше насочена в горния ляв ъгъл, но Илия Николов с една ръка изби в корнер. 

В ответната атака Вангелов игра с ръка в наказателното поле на Беласица, но главният съдия даде сигнал играта да продължи. В 78-ата минута Марица направи пореден пропуск пред вратата на гостите. Радослав Апостолов центрира в наказателното поле, а на втора греда Петър Атанасов беше оставен напълно сам. Крилото овладя, излъга защитника пред себе си, но стреля във вратаря. В 83-ата минута късметът отново не беше на страната на домакините. Олджай Алиев нанесе удар от въздуха, но право в стража Кирил Георгиев. 

Когато изглеждаше, че двата отбора ще поделят точките, Марица получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на Валентин Костов. Бранителят спря топката с ръката си след удар на Симеон Вешев, за което получи втори жълт и респективно червен картон. Зад топката застана Радослав Апостолов, който стреля силно. Вратарят се разтегна добре и парира удара, но топката се отби в страничната греда и премина голлинията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Борислав Крачанов

ВК "Марица" се раздели с Борислав Краччанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за шампионките. В този период отборът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от..

публикувано на 23.04.24 в 19:47

Кузманов загуби при доиграването в Острава

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) от категория 75. Пловдивчанинът, който е 265-и в ранглистата, загуби в първия кръг от белгиеца Готие Онклен с 5:7, 6:7(4) в двубой, продължил малко повече от два часа. Мачът между двамата започна в понеделник, но бе..

публикувано на 23.04.24 в 18:02

Локомотив и Ботев без парични наказания след 30-ия кръг

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ Дисциплинарна комисия Решения  -  23. 04 .2024 г. 30-ти кръг ППЛ С предупреждения – 37 състезатели Със спиране от състезателни   права ССП лв. Серигне Чеик Мбаке Мадина Файе ФК „Етър“ Велико Търново 1 200 Вячеслав Велев ФК „Крумовград“ Крумовград 1 300..

публикувано на 23.04.24 в 18:01
Емилия Цонева

Зелената кауза на K3 ULTRA

На 22-април в Международния ден на Земята и в предаването "Антена Спорт" гостува г-жа Емилия Цонева, създател и организатор на един от най-обичаните ултрамаратони у нас- K3 ULTRA. Събитието се отличава с това, че трасетата му се движат по граничната бразда между България и Гърция, както и със своята Зелена кауза. Какво представлява тя и защо е..

публикувано на 23.04.24 в 13:31

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52