Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Алтер его” - за литературата и медиите

| обновено на 27.05.23 в 16:18


Ако щете вярвайте, но „водещият по ръба на бръснача“ Петър Краевски ще бъде гост в собственото си радио шоу. Той ще отстъпи мястото пред „Микрофон №1“ на младата и талантлива Виктория Костова, която според собствените му признания, е била най-добрата му ученичка в Английската гимназия. 

Понастоящем младата дама работи по различни проекти като има богат опит в създаване на аудио-визуално съдържание, основно чрез визуалната антропология. Темата, която Виктория е избрала, за да „изпоти“ дуото Краевски – Петровски с въпросите си е „Литературата в медиите и медиите в литературата“. Очаквайте по-сериозен разговор, в който, все пак, алтер егото на Петър Краевски  ще се вклинява от време на време със сатиричните си импровизации.

„Алтер его” може да слушате и онлайн в реално време на линка, който е даден в сайта на Радио Пловдив. Ето го и тук:

https://binar.bg/radio-plovdiv/

На този линка с информацията за нашия радио-хепънинг ще бъде качен записът на шоуто след  премиерното му излъчване. Ако го споделите в социалните мрежи, няма да ви се разсърдим, даже напротив.

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч. Повторенията са две - в неделя след новините в 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – усмихнати, дори когато сме сериозни!

Автор и водещ: Петър Краевски


По публикацията работи: Марин Данев

БНР подкасти:

Още от категорията

Филмовата музика на Милчо Левиев оживява в концерт

Филмовата музика на Милчо Левиев оживява в концерта "Отклонение" в Дом на културата "Борис Христов" на 6-ти октомври, който е кулминация на поредицата събития, свързани с отбелязването на 85-та годишнина от рождението на бележития джаз музикант.   Освен познати заглавия, ще прозвучат и непредставяни досега пред широка публика, известни само за..

обновено на 04.10.23 в 07:39

"Зоната на здрача" гостува в клуб "Фарго"

Клуб „Фарго“ организира тази вечер от 20.30 ч. специално събитие, посветено на сериала „Зоната на здрача“ от 1985 г. В рамките на „Късо кино във Фарго“ в сряда ще бъдат прожектирани първите три епизода, които и днес носят същото драматургично въздействие и незабравима атмосфера. „Зоната на здрача“ от 1985 г. е версия на телевизионния..

публикувано на 04.10.23 в 07:36

Ахавни Кеворкян представя стихосбирката си "44/2020"

Какво се крие зад заглавието „44/2020“ – отговорът на този въпрос става ясен почти веднага след като разгърнем новата книга на Ахавни Кеворкян, озаглавена с тези числа. Всъщност става дума за войната в Нагорни Карабах, през 2020 г., която трае 44 дни. Но всъщност представата на всички ни е била измамна – от последните събития в този регион..

публикувано на 03.10.23 в 12:34

Оригинали на Анри дьо Тулуз-Лотрек гостуват в Перущица

Оригинални произведения на Анри дьо Тулуз-Лотрек, един от най-известните френски художници, ще бъдат експонирани в Перущица на 20 октомври. Те ще бъдат подредени в картинната галерия на Дановото училище, а експонатите са от частна колекция „KESAURI“. Миналия декември в перущенската галерия гостуваха оригинали и на друг световно известен..

публикувано на 03.10.23 в 10:34

Преге - предаване за света на книгите, 30.09. - 06.10.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 30 . 09. 2023г. бяха представени следните заглавия: BNR podcasts · Преге Рубрика „Напълно непознати“ Шарл Бодлер. Цветя на злото (ново издание) 232 стр., ок. 4а, Колибри, 2023. Александър Солженицин.  Кайсиево сладко. Разкази.  432 стр. , ок. 4А, Лист, 2023. Крис Павоун...

публикувано на 02.10.23 в 12:22