Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха новия изпълнителен директор на Локо Павел Колев

Адам Сотков и Павел Колев (в средата)



Новият изпълнителен директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев бе официално представен днес от съсобственика на клуба Адам Сотков. Колев е бивше пресаташе и заместник-изпълнителен директор на БФС, както и изпълнителен директор на Левски.

"Черно-белите" имат и нов административен директор. Това е варненецът Антон Иванов. Той също ще изпълнява много важни задачи от футболния проект на Локомотив.

Представена бе и новата официална фланелка на отбора, както и новият спонсорски договор на клуба.

„Благодаря на г-н Сотков и на г-н Крушарски. Това е признание и голяма отговорност. Локомотив (Пловдив) не е случаен клуб и той заслужава възможно най-доброто. Предварително искам да се извиня, че на не малка част от въпросите няма да мога да ви дам отговори в детайли, защото ще ми трябва време да се запозная със ситуацията. Едно е да наблюдаваш отстрани отбора как играе и да виждаш посланията на треньор, футболисти и публика, а друго е когато влезеш в кухнята – видиш неща, взаимоотношенията между хората. Има доста неща, с които не съм наясно. Нямам самочувствието да познавам ситуацията в Локомотив. Това в никакъв случай не значи, че бягам от отговорност и търся да спечеля време. Мога да поема ангажимент за абсолютна публичност, тоест това, което знам аз, ще го знаете и вие, а след това и привържениците на клуба. Ще се опитаме да направим така, че клубът да работи по прозрачен начин, но да изпълнява и основните си цели..

Има съществено различие между това, което представлява Локомотив (Пловдив) като идея и това, което се получава на практика, и е нещо нормално. Има обективни и субективни обстоятелства, които пречат Локомотив да изглежда така, както се иска на привържениците. Единственото, което ще ме интересува, е какви са интересите на клуба. Когато не съм съгласен, ще го казвам. Ще се опитам да развием това, което се случва. Сърцето на футболната икономика се изгражда на трибуните. Когато го видим в завършен вид, за Локомотив ще настъпят много по-добри времена.

Много е лесно да се правят промени, когато нямаш представа къде си. Първото нещо е да се запозная детайлно с хората, защото те са най-важни. След това ще прочета доста. Ще трябва да се запозная с всичко това и то в максимално кратък срок. Коментирали сме с г-н Сотков и г-н Крушарски как ще изглежда структурата на клуба и как си я представям, но как и кога ще се случи... не мога да кажа, защото пак е свързано с хора. Искам да успокоя всички, че не предстои промяна в състава на клуба, защото не съм се видял с всички. След като се запозная с всички, след като изкоментираме какви са очакванията и дали имаме допирни точки, ще коментираме дали имаме общо бъдеще. Персонални промени не стоят на дневен ред. Ще има нови хора в екипа, защото идеята на моето идване не е просто да се каже, че Локомотив има нов изпълнителен директор, а идеята е да направим така, че администрацията да функционира в интерес на клуба. Това е свързано с първия отбор и школата. Трябва да направим това, че интересите на двете звена да бъдат защитени, за да бъдат функционират гладко. Няма да ви занимавам с всички възможности, които стоят пред Локомотив, те са колкото стандартни, толкова и свързани със спецификата на клуба. Ще се опитаме да направим така, че да отворим нови хоризонти за приходите. Ще следим и много зорко как се харчат парите. Това разбиране в България, че всеки собственик на клуб трябва да забрави упражнения освен изваждане, да дава пари от собствения си джоб. С това трябва да се приключи рано или късно. Това ще свърши, когато имаме работеща футболна икономика в пълния обем. Това се случва. Локомотив Пловдив има една от най-верните публики. Това ми напомня да кажа, че трябва да изградим канали на комуникация с привържениците на клуба и да има обратна връзка и допирни точки с феновете. Аз съм убеден, че те не са само около стадиона или в Пловдив. Има и в чужбина такива хора. Ние трябва да знаем за тях“, заяви Павел Колев.

Специалистът обърна внимание и на треньорския въпрос, след като се появиха спекулации относно бъдещето на Александър Томаш. Той сподели, че специалистът има договор за още една година и на този етап не е обсъждана негова смяна.

„Говорихме с Александър Томаш. Основните точки са ясни – подготовка, предстои някаква промяна в състава, която е инициирана от него, но тя ще бъде рамкирана от генералната стратегия от клуба. Разговаряме и чистим нещата в движение. Нямаме много време. Лагерът започва на 25 юни и трябва да сме изчистили нещата. На този етап мога да кажа, че Александър Томаш има договор за още 1 година и не съм коментирал за негово желание да напусне. Ако той има други желания, би трябвало да ги заяви. Аз поне не знам. Не смятам, че с моето идване трябва да бъде сменян треньор. Аз не го познавам и не знам как работи. В структурата на клуба трябва да има и спортен директор, тъй като това е важно звено, което да стои между мен и треньора. Ще се опитам да помогна и в това отношение, защото времето е кратко“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00