Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Две благотворителни изложби се откриват в Градската галерия

Две изложби с благотворителна кауза се откриват тази вечер в Градската художествена галерия. Каузата е за събиране на средства за изграждане на мемориален обект на покойната фотографка Янка Кюркчиева. Тя е основателят на специалността фотография в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография.

„На долния етаж ще покажем изложба, която е на 13 български фотографа. Това са български автори, които през 2022 г. са завоювали титли на международната организация на фотографите. Всеки от тях е предоставил по 4-5 снимки.

На втория етаж е изложба на фотографа Ивайло Сакелариев. Най-старата от снимките, които могат да бъдат видяни, е от 1988 г., а последната е от миналата година. Цялата изложба, която показва 33 авторски фотографии, е посветена на красотата на женското тяло. Това е актова фотография, която е предложена по интересен начин - снимките са копирани върху материал веклит и са в рамки, които имат лед осветление“,разказа Юрий Трейман, председател на УС на Фотографска академия Янка Кюркчиева.


Още от категорията

Пловдив (не) чете? - 33 брой на Нула 32

На 21 септември, когато ще е премиерата на 33-тия брой на списание Нула 32 - " Пловдив (не) чете " говорим с  Панайот Стефанов , и за това как се промени списание Нула 32 за осем години. Панайот Стефанов, главен редактор на Нула 32 каза, че списанието вече ще има една централна тема, а не както преди с поредица статии по различни теми.  В този брой..

обновено на 21.09.23 в 10:19

Лаура Димитрова и Стефан Алтъков представят "Истории"

Лаура Димитрова и Стефан Алтъков представят от днес, 21 септември изложбата " Истории " в пловдивската галерия " Резонанс ". Включени са творби, създадени през последните две години.  Авторите разкриват особена гледна точка към личните истории, които в тяхна интерпретация са изчистени, стилизирани и доведени до знаци и абстракции...

публикувано на 21.09.23 в 09:07

Фестивалът "Тракийски мистерии" ще е на 30.09. в Пловдив

Какви ще са " Тракийски мистерии " на 30 септември в Пловдив, научаваме от разговора с  Пламен Иванов , изпълнителен директор на фестивала и  Диляна Ангелова , която представя дигитални платна на Античния театър, преди спектакъла "Тракийска мистерийна драма".  Фестивал „Тракийски Мистерии“ се провежда на емблематични за древната история по нашите..

публикувано на 21.09.23 в 08:59

Жорж Ру показва енергийни мистерии във фотоизложба

Фотографска изложба на френския артист Жорж Ру се открива тази вечер в Културния център на Радио Пловдив. Авторът е нарекъл експозицията „Други светове“ , като фотосите разкриват небесни феномени и светлинни мистерии. Експозицията на Жорж Ру съдържа 14 фотоса, експонирани върху алуминиева основа.  Артистът разкрива творческия си..

публикувано на 20.09.23 в 15:14

Великите европейци - Андрю Лойд Уебър

Наистина не знам как да започна. Човекът, който представям днес, е сътворил толкова красиви неща, че откъдето и да подхвана, все ще е грешно. Или все ще е правилно. Или и двете едновременно. Но май точно в този случай най-добре да се започне с музика. С мюзикъл. С един истински фантом на модерната опера. Фантомът на операта е тук,..

публикувано на 20.09.23 в 10:37