Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две благотворителни изложби се откриват в Градската галерия

Две изложби с благотворителна кауза се откриват тази вечер в Градската художествена галерия. Каузата е за събиране на средства за изграждане на мемориален обект на покойната фотографка Янка Кюркчиева. Тя е основателят на специалността фотография в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография.

„На долния етаж ще покажем изложба, която е на 13 български фотографа. Това са български автори, които през 2022 г. са завоювали титли на международната организация на фотографите. Всеки от тях е предоставил по 4-5 снимки.

На втория етаж е изложба на фотографа Ивайло Сакелариев. Най-старата от снимките, които могат да бъдат видяни, е от 1988 г., а последната е от миналата година. Цялата изложба, която показва 33 авторски фотографии, е посветена на красотата на женското тяло. Това е актова фотография, която е предложена по интересен начин - снимките са копирани върху материал веклит и са в рамки, които имат лед осветление“,разказа Юрий Трейман, председател на УС на Фотографска академия Янка Кюркчиева.


Още от категорията

Хиляди туристи събра "Песпонеделник" в Широка лъка

Хиляди туристи от страната и чужбина събра днес празникът „Песпонеделник“ в родопското село Широка лъка. Кукерски състави от различни фолклорни области на страната огласяха с чанове и тюмбелеци площада. „Широка лъка прави „Песпонеделник“ от незапомнени времена, като само по време на войни е забраняван празникът, не се е чествал. Като съвсем в началото..

публикувано на 03.03.24 в 16:57

Лили Иванова честити 3-ти март със снимки от Батак

Примата на българската естрада Лили Иванова честити Националния празник на България 3 март, като отбеляза, че е била в Батак миналия ден.  Певицата публикува и стихотворението на Иван Вазов "Възпоминания от Батак" в профила си във Фейсбук. Тя постна и свои снимки от църквата костница "Света Неделя" в града.

публикувано на 03.03.24 в 11:13

В Широка лъка празнуват 3 март и "Песпонеделник"

В родопското село Широка лъка ще се проведе традиционния кукерски празник „Песпонеделник“.  Тази година той съвпада с честването на Националния празник 3-ти март.  Гергана Чотрева, секретар на читалище „Екзарх Стефан“, разказва, че първо ще поднесат цветя на паметниците за националния празник, а след това в 11.00 ч. започва кукерският празник...

публикувано на 03.03.24 в 08:18

Елена Павлова представя играта "100 птици" в Голямата базилика

Детската писателка Елена Павлова ще гостува днес на Голямата базилика, за да представи тривия играта „100 птици“, която разработват заедно с Милена Радева. Писателката, която е и голям приятел на животните, ще подари 50 комплекта от играта на най-любопитните посетители. Играта се реализира от Съюза на българските илюстратори с финансовата..

публикувано на 03.03.24 в 07:39

В "Срещите" разговор за Светите писания и вечнността

Защо се чуват гласове, че днес са потребни нови пътища към едно променено човечество, които християнската религия трябва да осмисли, осмисляйки самата себе си?  Отец Радослав Паскалев с размисли за вечността на писанията на Светите отци.

обновено на 02.03.24 в 10:16