Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмите, работещи по ключови обекти в Пловдив, да ускорят темп, поиска Зико

| обновено на 10.06.23 в 08:32

Кметът Здравко Димитров проведе работна среща със строителите на подлез „Модър-Царевец“, реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“ и Южен обходен колектор. 

Кметът настоя за ускоряване на темповете на работа и скъсяване сроковете на изпълнение на обектите. По време на разговора се изясни, че до края на юни ще приключи изпълнението на обекта на ВиК за колектора в участъка от Коматевско шосе до ул. „Колхида“ и там ще се пристъпи към изпълнение на пътната конструкция и изграждане на тротоар. 

„Настоявам, ако се налага да пристъпите към двусменен режим на работа“, апелира градоначалникът към строителите, които го увериха, че ще представят  актуални линейни графици за приключване на изпълняваните от тях обекти.

Очаква се август месец да бъдат приключени строително-монтажните дейности по бул. „Хаджи Димитър“, както и изпълнението на Южния обходен колектор, магистрален и хранителен водопроводи в участъка от ул. „Колхида“ до бул. „Хаджи Димитър“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Над 4000 кутии нелегални цигари иззе полицията

Над 4000 кутии цигари без бандерол са иззети от полицията. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол Специализираната операция е осъществена вчера от служители на Трето РУ като част от активните мерки за пресичане на незаконна..

публикувано на 17.04.24 в 17:29

Пръскат срещу кърлежи и комари в Пловдив през нощта

От тази вечер започва пръскането срещу комари и кърлежи в Пловдив, ако метеорологичните условия са подходящи. До 26-ти април ще бъдат обработени розовите насаждения по основните булеварди в града, както и извършена дезинсекция по двата бряга на река Марица и в гробищните паркове. Обработките ще се извършват в часовия диапазон 22:00 – 5:30..

обновено на 17.04.24 в 16:20

Работещите във ВМЗ ще получат ДМС за Великден от една МРЗ

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден. Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор.  Това става след решение на Съвета на директорите, на база добри финансови резултати, постигнати в дружеството и проведени..

обновено на 17.04.24 в 15:25

Откриха Център за иновативни образователни технологии в АМТИИ

Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти - бъдещи учители. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на Център за иновативни образователни технологии в Академия за музикално, танцово и..

публикувано на 17.04.24 в 15:24

Делото "Дебора" стартира от третия опит

Всички страни по делото "Дебора" този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата. Пред журналисти Дебора Михайлова лаконично заяви, че вече е много изнервена и иска справедливост.   В началото на разпоредителното заседание стана ясно, че  тя е подала молба за частно обвинение, но на този етап не е предявила..

публикувано на 17.04.24 в 14:10