Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фирмите, работещи по ключови обекти в Пловдив, да ускорят темп, поиска Зико

| обновено на 10.06.23 в 08:32

Кметът Здравко Димитров проведе работна среща със строителите на подлез „Модър-Царевец“, реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“ и Южен обходен колектор. 

Кметът настоя за ускоряване на темповете на работа и скъсяване сроковете на изпълнение на обектите. По време на разговора се изясни, че до края на юни ще приключи изпълнението на обекта на ВиК за колектора в участъка от Коматевско шосе до ул. „Колхида“ и там ще се пристъпи към изпълнение на пътната конструкция и изграждане на тротоар. 

„Настоявам, ако се налага да пристъпите към двусменен режим на работа“, апелира градоначалникът към строителите, които го увериха, че ще представят  актуални линейни графици за приключване на изпълняваните от тях обекти.

Очаква се август месец да бъдат приключени строително-монтажните дейности по бул. „Хаджи Димитър“, както и изпълнението на Южния обходен колектор, магистрален и хранителен водопроводи в участъка от ул. „Колхида“ до бул. „Хаджи Димитър“. 


Още от категорията

Старинен Пловдив показва плакатите на Божидар Икономов

Общински институт „Старинен  Пловдив“  представя специална изложба плакати на Божидар Икономов Официалното откриване е тази вечер  в къща „Стамболян. Изложбата  включва 30 плаката,  създадени от Божидар Икономов в продължение на повече от 30 години и свързани с различни културни събития. 12 от плакатите са от фонда на Старинен Пловдив..

обновено на 21.09.23 в 17:00

На бул. "Дунав" като по река Дунав

Няма информация кога ще се пусне движението по бул. "Дунав" в отсечката от ул. „Победа“ до бул. „Васил Априлов“. Този участък е затворен от сутринта заради огромен разлив, получен при работата по изграждането на Водния цикъл. Бави се и полагането на асфалта по източната част на булеварда, където в единственото платното за движение също ежедневно..

публикувано на 21.09.23 в 16:46

Разнопосочни реакции на фермери за постигнатия меморандум

Противоречиви са реакциите на представителите на земеделския бранш след подписания вчера меморандум с правителството.  От Асоциацията на земеделските производители в България, оглавявана от бившия земеделски министър Венцеслав Върбанов, посочват, че меморандумът не удовлетворява напълно искането на протестиращите фермери за защита на..

публикувано на 21.09.23 в 16:37

Международно признание за проф. Румен Стефанов от МУ-Пловдив

Професор Румен Стефанов е новият председател на Международната общност за сътрудничество при редките болести и лекарства сираци (ICORD) Проф. Стефанов, който ръководи Катедрата по социална медицина и обществено здраве във факултета по обществено здраве на Медицинския университет в Пловдив, встъпи в длъжност като председател на Международната общност за..

публикувано на 21.09.23 в 16:23

ВиК авария спря движението по бул. "Дунав", асфалтират при кръговото

ВиК авария спря движението и в двете посока на  бул. „Дунав”  в участъка между бул. „Васил Априлов” и ул. „Победа”.  Работи се по отстраняване на аварията на водопровода там, след това се очаква пътят да бъде отворен.  По-рано  от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” предупредиха, че  днес, заради асфалтиране,  бъде затворено..

публикувано на 21.09.23 в 09:50