Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на централния площад в Сопот

| обновено на 12.06.23 в 10:08

В Сопот тази вечер с официална церемония ще бъде поставено началото на преустройстовто на централния площад „Иван Вазов“. Ремонтът е дългоочакван от жителите на подбалканския град, тъй като от 50 години площадът не е обновяван. 

Проектът за преустройсто на площада е за над един милон лева като средствата са осигурени от общинския бюджет. 

Ремонтът включва пространството на центарлния площад около паметника на Иван Вазов до къщата-музей „Иван Вазов“ и до читалището. 

Ще бъде подменена ВиК- мрежата и плочките на площада. Ще бъдат изградени пешеходни зони, сухи фонтани и сцена на открито. 

По график ремонтът трябва да бъде завръшен за 150 дни, но от фирмата - изпълнител уверяват, че този срок ще бъде съкратен. 

Изпълнението на проекта ще доведе до подобряване на условията за живот на жителите на общината, както и до превръщането на града на Вазов в още по-атрактивна и предпочитана туристическа дестинация. 

Община Сопот кани всички жители и гости на града на площад „Иван Вазов“ от 18 часа тази вечер за официалната церемония „Първа копка”, с която ще започне ремонтът на централния площад.

По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бившият полицай Венцеслав Караджов e вече в затвора

Бившият полицай Венцеслав Караджов от Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор. Рано сутринта той се предаде на полицията, след като повече от 11 часа се беше барикадирал в дома си. Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова, която вчера му е съобщила за окончателното решение на ВКС за доживотната..

публикувано на 17.05.24 в 10:38

Ентусиасти от цялата страна идват за „Народен събор Пловдив“

От 17 до 19 май започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България - „Народен събор Пловдив“.   Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в истински рай за любителите на автентичните традиции,..

публикувано на 17.05.24 в 08:46

Драмата приключи - Венцеслав Караджов се предаде

Приключи драмата с барикадиралия се в дома си бивш полицай Венцеслав Караджов, който снощи се заключи в дома си в Пловдив.  По информация от пловдивската полиция,  малко преди 6 ч. тази сутрин Караджов е склонил да се предаде без съпротива и така инцидентът е завършил без пострадали.   Той не е бил въоръжен, в дома му не са открити и взривни..

обновено на 17.05.24 в 08:33

Матурите започнаха - изтеглиха вариант №15 по БЕЛ

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва  в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. В Пловдив и областта той  ще се проведе в..

обновено на 17.05.24 в 08:32

Започва пролетният Панаир на занаятите

Открива се  пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. Тази година се той провежда с благотворителна кауза в подкрепа на деца със синдром на Даун.  Акцент в програмата е художественото плетиво, което ще бъде представено на пленера "Шарени чорапи". Майстворството на дантелата пък ще бъде деменстрирано от гост майстора Галина Симеонова...

обновено на 17.05.24 в 08:32