Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха новия управленски екип на ПУ "П. Хилендарски"

Академичният съвет на ПУ „Паисий Хилендарски“ утвърди новите заместник-ретори на висшето учебно заведение. С тайно гласуване представителите на деветте факултета, администрацията и студентския съвет избраха петима заместници на ректора професор доктор Румен Младенов, който получи втори мандат през май.

Заместник-ректор по научноизследователската дейност остава проф. д-р Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет, която отговаряше за същия ресор и в предния мандат на проф. Младенов.

На мястото на доц. Мария Стоянова, която беше избрана за председател на Общото събрание на ПУ, учебната дейност поема проф. д-р Пламен Стоянов от Биологическия факултет. За заместник-ректор по международната дейност и връзките с обществеността академичният съвет избра доц. д-р Борян Янев от Филологическия факултет.

Заради силно развиващата се проектна дейност на Университета бе утвърден самостоятелен ресор със заместник-ректор проф. д-р Невена Милева от Физико-технологичния факултет. Акредитационната дейност на университета ще бъде управлявана от проф. д-р Станимир Кабаиванов от Факултета по икономически и социални науки.

Проф. Младенов подчерта, че се е спрял на този екип заради професионализма и личностните качества и доверието сред академичните среди, както и заради силата на младостта.


По публикацията работи: Марин Данев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Християни и мюсюлмани празнуват заедно в Родопите

Гергьовден е един от най-почитаните празници в Родопите както от християни, така и от мюсюлмани, известен сред тях като Едерлез. След сутрешното измиване с роса по поляните родове и приятели се събират на обща трапеза, на която задължително присъства гергьовденско печено агне. На Гергьовден обредността е съсредоточена около няколко основни момента –..

публикувано на 06.05.24 в 17:12

Катастрофа затрудни трафика по Околовръстното шосе на Пловдив

Километрично задръстване се образува на изхода на Пловдив след "Пещерско шосе".   Причината е инцидент, станал в ранния следобед при отбивката за колелото към Пазарджишко шосе. Катастрофа е на самия мост.  Ударена е предницата на лек автомобил, движещ се към автомагистрала "Тракия".  Колоната от пъплещи коли стигна след надлеза на Околовръстното..

публикувано на 06.05.24 в 14:22

ИТН и "Солидарна България" регистрираха листите си в Пловдив

Две партии регистрираха днес листите си за парламентарните избори в Пловдив.  Водач на листата  на " Има такъв нaрод " за 16-ти многомандатен избирателен район е Станислав Балабанов.  Той я регистира лично в Районната избирателна комисия, заедно с кандидати за народни предстватели .  Втори в листата за град  Пловдив, която е от общо 14 души,  е Танер..

публикувано на 06.05.24 в 13:00

Музеят на авиацията празнува с отворени врати

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба "Пътят към звездите“, посветена на..

публикувано на 06.05.24 в 09:29

Литийно шествие от Бачковския манастир с иконата на Богородица

На втория ден на Великден по традиция вярващи от цялата страна се включват в литийното шествие на Бачковския манастир. Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местността Клувията. Според легендата в тази местност иконата е скрита от турските набези. Чудотворната икона Света Богородица -..

обновено на 06.05.24 в 09:02