Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писателят Иван Кьосев представя "Доброжелател"

Варненският писател Иван Кьосев ще направи премиера на хумористичния си сборник с поезия и проза „Доброжелател“. 

Срещата с автора ще е от 18 часа в конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.

Едновременно с това в Библиотеката ще бъде подредена и негова портретна изложба живопис.

Иван Кьосев е роден на 25.VІ.1947 г. в град Попово, Търговищка област, но още като дете се премества със семейството си в град Варна. Завършва френска гимназия във Варна и романска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира в университета „Париж ХI” във Франция. Автор е на научни публикации, телевизионни сценарии, журналистически материали, както и на книги с разкази и стихотворения.

За книгата си „Беглец” получава годишната награда за белетристика на СБП през 2003 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново на екскурзия в Библиотеката

Днес се проведе вторият тур от поредицата екскурзии в Библиотеката, замислени като инициативата „145 безплатни читателски карти за 145-годишнината от създаването на Библиотеката“. Идеята е през празничната за библиотеката година година пловдивчани и гостите на града да имат възможност да получат като подарък читателска карта, ако се включат в..

публикувано на 20.06.24 в 17:11

„Магията на Долнослав“ в Археологическия музей

В Регионалния археологически музей в Пловдив днес ще бъде открита изложба "Магията на Долнослав". Тя се реализира съвместно с информационния портал „Преоткритият Свят на Стара Европа - форум за история и археология“ и музея в Пловдив. Куратор на изложбата е археологът Росица Миткова. Експозицията представя находки от селищна могила Лопките,..

обновено на 20.06.24 в 10:19

Рок шоу на Ингви Малмстийн на Античния театър довечера

Световноизвестният рок китарист Ингви Малмстийн излиза тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив. Той е известен със своята виртуозна техника, мелодични композиции и енергични изпълнения. Ингви Малмстийн  е един от най-великите рок китаристи на всички времена. Носител е на множество награди, има номинации за Grammy  и е продал над 10..

публикувано на 20.06.24 в 06:59

Галерия „Резонанс“ представя живопис на Теоман Заим

Художникът Теоман Заим открива изложба живопис в галерия „Резонанс“. Тя съдържа 60 картини, в които експресията на внушението създава особено категорично и заедно с това нежно усещане за празничност.  Теоман Заим е роден в Косовска Митровица, Югославия. По образование Заим е машинен инженер, но е изкушен от изобразителното изкуство и  от..

публикувано на 20.06.24 в 06:46

Литературно четене и дискусия с чешката поетеса Силва Фишерова

Чешката поетеса, белетристка и класическа филоложка Силва Фишерова гостува на Пловдив чете 2024 със съдействието на Чешкия център и с подкрепата на Чешкия литературен център и Моравската библиотека в Бърно. Литературно четене и дискусия ще е с участието на проф. Жоржета Чолакова и преводачката Нина Тодорова. Срещата е от 18 часа в Би Боп..

публикувано на 19.06.24 в 05:47