Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вървим към непопулярни мерки за сметището в Шекера

| обновено на 30.06.23 в 13:48

За решаване на проблема със сметището в Шекер махала срещу КАТ може да се премине към непопулярни мерки – заяви в интервю за Радио Пловдив заместник-кметът по екологията Анести Тимчев. 

Според него първата стъпка е отдаването на терена на концесия с идеята там да се изгради паркинг, а концесионерът сам да се грижи за чистотата на района.

Ако концесията дори при облекчен режим не се случи, тогава ще заградим района с висока бетонова ограда. Ще минем към непопулярни мерки“ – увери Тимчев.

Има вариант теренът да се предостави на МВР, за да се изгради там паркинг на КАТ“ – съобщи заместник-кметът.

Припомняме, че през последната седмица запалването на сметището пред КАТ на няколко пъти обгазява район „Северен“.

Тимчев съобщи, че около 2000 лева на ден са разходите на общината за почистването на този район.

Отделно се изпращат патрули на общинска охрана, които биват замеряни с камъни от местните жители – оплака се Тимчев. Той изрази притесненията си, че тези боклуци ще бъдат пренасочени на друго място в близост до махалата. 

Анести Тимчев в продължение на дни отказваше на Радио Пловдив разговор по темата за незаконното сметище в Шекер махала, въпреки че в началото на седмицата район "Северен" два поредни дни беше обгазяван от пожари, а РИОСВ и Пожарната издадоха предписания за предприемане на мерки от страна на общината. На сесия вчера Тимчев прехвърли отговорността за случилото се и на медията ни, използвайки обидни реплики. Днес той смекчи тона си.

Интервюто с Анести Тимчев може да чуете от прикачения звуков файл.

По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Млада майка се бори с рака, фенове на Локото помагат

Семейство от Пловдив с две малки деца има нужда от помощ, след като майката беше оперирана от тумор на мозъка в истанбулска клиника. Младата Евдокия Трайкова се нуждае от последващо лечение, което ще струва скъпо, а семейството не разполага с такива огромни средства. Затова фенклубът на футболен клуб „Локомотив“ Пловдив организира..

публикувано на 13.06.24 в 17:13

Поставяне на една такса достъп за всички е несправедливо

"Обединяването на ВиК услугите на база административни области означава, че  всяка  нова Асоциация на ВиК операторите ще бъде с различна по големина и начини на добиване и управление на водните ресурси. Знаем, че най-скъпа е водата на тези дружества, които я добиват чрез помпи от подземни източници, а най-евтина - която се ползва от язовирите по..

публикувано на 13.06.24 в 17:12

ГЕРБ, ДПС и ИТН ще управляват, може би "Величие" ще помага

Победих 2/3 от партиите, които участваха на изборите. Като независим срещу партийни структури бих казал, че постигнах добър резултат. Изводът, който може да се направи е, че х ората са изключително отвратени от политическата и партийната система. Те считат, че политическите фигури, които са на сцената, трябва да бъдат заменени  с хора,..

публикувано на 13.06.24 в 16:21

Възможна е нова група на крайнодесни партии в ЕП

Пълноправното приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство продължава да зависи от добрата воля на Австрия. Там във възход обаче, поне според резултатите от изборите за Европейски парламент, е неодобряващата този акт крайнодясна Партия на свободата. В интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив Светослав Терзиев от..

публикувано на 13.06.24 в 16:08
Цветанка Андреева

Ще се търси проевропейско правителство по квоти

По-вероятно е да имаме проевропейско правителство отколкото експертно, тъй като второто няма да е стабилно заради липсата на единство по различни теми. Това коментира политологът Цветанка Андреева в програма „Точно днес“. Добави още, че това е единственият вариант да се има ясна концепция, идеология на какви принципи ще почива това мнозинство...

публикувано на 13.06.24 в 10:54