Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки на жертви в катастрофи поискаха строга присъда за убиеца на Моника

| обновено на 04.07.23 в 15:24

Строги присъди за шофьорите, отнели човешки живот на пътя  поискаха днес  пред съдебната палата в Пловдив близки на загинали в катастрофи.  Te изразиха недоволството си преди съдебното заседание по делото срещу бившия служител на сектор „Борба с организираната престъпност“ Владимир Панайотов, обвинен  за катастрофата, при която преди две години на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница загина седемгодишната Моника. 

Организаторът на протеста Иван Спасов заяви, че очаква максимално ефективна, а не условна присъда за обвинения бивш полицейски служител и ще продължава усилията за законодателни промени и по-високи наказания за виновните шофьори.  Сред протетсиращите преди делото в Апелативния съд бяха и родителите на загиналите в Братаница Моника.

Максимум до два месеца апелативния съд в Пловдив ще обяви решението си по делото.  Прокуратурата поиска първоначалната ефективна присъда от пазарджишкия съд, а защита – условна – каквото бе тази на апелативния съд преди Върховния да върне делото за преразглеждане заради допуснати пропуски.

Пред съда бившия служител на ГДБОП Владимир Панайотов заяви, че съжалява за случилото се преди две години и през сълзи каза, че всяка вечер си спомня за инцидента. Според направената вече експертиза той е карал с над 70 км/ час, а блъснатото дете починало от тежката травма от удара на пешеходната пътека. Отказано бе изготвянето на нова експертиза. 

Припомням, че първо окръжният съд в Пазарджик осъди бившия полицай на  четири години и осем месеца затвор, като го лиши от право да кара кола за шест години. Апелативните съдии в Пловдив му дадоха три години условна присъда с четиригодишен изпитателен срок и пробация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Венцеслав Караджов се барикадира в дома си

Осъденият за убийство бивш полицай Венцеслав Караджов се барикадира в дома си в Пловдив и отказва да се предаде.  Върховният касационен съд постанови днес най-тежката присъда - доживотен затвор - за Венцислав Караджов за това, че на 15 май 2015 година е застрелял родителите си.  Мъжът е решил да не излиза, това научи БНР от адвоката му Зоя Тошкова...

публикувано на 16.05.24 в 22:31

Променят разписанията на първите и последните автобуси в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие актуализацията на разписанията на част от автобусните линии.  В предложението се премахват първите и последни курсове на някои от тях заради недостига на шофьори и отпадналата необходимост от прекалено ранни и късни автобуси.  В някои от случаите пък се добавят курсове. Предложението беше прието с 24 гласа..

обновено на 16.05.24 в 17:06

Рангел призна, че сам е пребил Митко от Цалапица, близнаците отричат участие

Започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от същото село.   Соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев също бе доведен в съдебната зала като свидетел.  Близнаците Динкови бяха въведени под гневните скандирания "убийци! " на..

публикувано на 16.05.24 в 17:05

Пловдив е шести по заплати в страната, Смолян - предпоследен

 През първототримесечие на тази година  средната месечна работна заплата в област Пловдив е 1 859 лева, като за март е 1910 лева. За една година тя е нарастнала с 16,4 на сто в обществения сектор и с 15,4% в частния, сочат данните на Териториалното статистическо бюро – Юг.  По размер на средната месечна работна заплата Пловдивска област заема..

публикувано на 16.05.24 в 16:06

Пловдив иска нови камери за видеонаблюдение по пътищата

Община Пловдив ще настоява за  5 от новите 65 камери за видеонаблюдение по пътищата на МВР, съобщи в началото на днешната общинска сесия кметът Костадин Димитров след питане от страна на групата на ПП - ДБ относно проекта за видеонаблюдение.  Общината ще кандидатства и с проект, като този в Народното събрание, при който може от камерите, които са..

обновено на 16.05.24 в 12:51