Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Референдум решава ще има ли нов пазар в Златоград

| обновено на 09.07.23 в 07:18
Снимка: архив

Златоград ще проведе референдум на 9 юли, за първи път в историята си. Жителите трябва да кажат дали искат нов кооперативен пазар, като общината изтегли кредит в размер на 1 700 120 лева.

Говорим с Величко Сидеров, който подкрепя Инициативния комитет за провеждане на първия референдум в родопския град. 

Сидеров сподели, че те не са против нов пазар в града но сумата, която се предвижда да бъде вложена е много висока. Неговата прогноза е, че едва 1000 жители на Златоград ще отидат до урните в неделя. 

"През последните години виждаме как общината дарява средства и прави инициативи, които не са необходими. Нямаме против да бъде изграден не един, може два пазара, но тогава, когато общината има възможности. 

Общината направи дарение за Роженския пилон, имаше голямо брожение сред населението, тъй като има много важни неща, които трябва да се случат в Златоград, а даряваме за инициатива, която нито е държавна, нито общинска политика.

Нашият кмет обаче е тясно свързан с Караколев, който е основател на овцевъдите. В същото време кметът ни има овце. Мисля, че дарението беше в размер на 10 000 лв.

Не смятам, че общините трябва да правят дарения като цяло", каза Величко Сидеров и добави, че доводът на кмета за преместването на пазара е, че той се намира на територията на бивш гробищен парк. По думите на Сидеров на новото място също е имало гробища.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдбата на Джеси предизвика протест срещу насилието

20-тина пловдивчани се събраха на протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на годината от собственика си Стоил Георгиев. Припомняме, че след като кучето беше намерено спасено от деца от Френската гимназия и съдбата му стана популярна в социалните мрежи, Районната прокуратура в Пловдив започна проверка..

публикувано на 05.06.24 в 16:51

Любомир Далчев е искал три нови композиции в Братската могила

Историческият музей в Пловдив стопанисва Братската могила, за която предстои дебат за нейното реновиране.  Мемориалният комплекс е изоставен и предоставен за управление на Историческия музей, който полага грижи за нейното съхранение, каза пред Радио Пловдив директорът му Стоян Иванов.  Миналата година с помощта на община Пловдив са отпуснати..

публикувано на 05.06.24 в 16:02

КТД за лекарите във всички болници е нонсенс

Колективен трудов договор за лекарите от всички болници е нонсенс. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Борислав Китов, член на УС на Регионалната колегия на БЛС в Пловдив. Той смята, че такъв документ, който да важи за всички болници, е допустим, но в частта за работните заплати на медицинските..

публикувано на 05.06.24 в 10:35

С обществен дебат ще тестват идеите за Братската могила

Широк обществен дебат за раширяване на функциите и социализирането на Братската могила ще бъде направен след като мемориалният комплекс бъде приведен в едно добро състояние. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм. „Братската могила е мемориален комплекс. Ние няма как да сменяме..

публикувано на 05.06.24 в 10:09

В здравеопазването никога не е имало такава несигурност

Колектгивният трудов договор не само в частта му "Заплати" е трудно изпълним, но той има още други неща, които сякаш останаха "зад кадър" и не са предмет на договаряне, защото не сме пристъпили към реално договаряне.  Депозираните от синдикатите предложения са смайващо завишени и трудноизпълними от всички , заяви пред Радио Пловдив..

публикувано на 04.06.24 в 16:29