Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешно е необходим светофар на Околовръстното при Златитрап

| обновено на 24.07.23 в 17:39

Кметовете  на селата Брестовица и Златитрап  и на пловдивския кв. „Прослав“ поискаха помощ от областния управител д-р инж. Илия Зюмбилев за спешното изграждане на светофар на Околовръстното шосе на разклона за с. Златитрап. За поставянето му са необходими 250 000 лева.

Плановете на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвиждат при реконструкцията на този участък на Околовръстното шосе да бъде изграден пътен възел на две нива, но до тогава ще минат години, а заради натоварения трафик там ежедневно стават катастрофи и е наложително поставянето на светлинна сигнализация“, заяви кметът на Златитрап Анелия Уланова. По думите й двете общини – Пловдив и „Родопи“ проявяват разбиране по проблема, но нито една от тях не отделя средства за изграждане на светофара. 

Спорният момент при изграждането на светофара е, че кръстовището е на територията на община Пловдив, а най- засегнати от трафика са жителите на община Родопи. 

Веднага след срещата областният управител е разговарял с кметовете на общините Родопи и Пловдив, като Павел Михайлов е поел ангажимент община Родопи да изготви проекта, а община Пловдив ще отдели средства от бюджета си за неговото изграждане.


Затрудненията в трафика на Околовръстното шосе на Пловдив са от години. Това е пътят, който е на второ място по натовареност в цялата страна. Преди време след подписка и протести на жителите на Марково на кръстовището селото беше изградена светофарна уредба.


По публикацията работи: Марин Данев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Леко поскъпват някои основни храни, плодове и зеленчуци

Минимално повишение на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци на борсите в страната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Краставиците от внос поскъпват с 3,5 на сто до 2,38 лева за килограм, а оранжерийните - с 6,7 на сто до 3,02 лева за килограм. Цената на..

публикувано на 12.05.24 в 08:32

Ути Бъчваров готви на фестивала на ягодата в Кричим

Втори ден продължава фестивалът на ягодата в Кричим , който се провежда на площад „Обединение“.  Местни производители представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, има фолклорна програма и кулинарна изложба с дегустация.  Ути Бъчваров ще организира кулинарно шоу с рецепти на база ягоди. Една от тях ще бъде домашен сладолед. 

публикувано на 12.05.24 в 08:28

Фестивал на баницата се провежда за 3-ти път в Марково

Майстори ще мерят сили днес в традиционния фестивал на баницата, който се организира за трета поредна година от кметството на село Марково заедно с читалище “Алеко Константинов-1907“.  Всеки любител на традиционното тестено печиво може да си избере за участие една от трите категории – солена баница, сладка или нетрадиционна баница.  „Надяваме се..

публикувано на 12.05.24 в 07:51

Президентът Радев гост на тържествата за Априлската епопея в Брацигово

В Брацигово днес ще бъде отбелязана 148-мата годишнина от Априлското въстание. На историческия Синджирли бунар ще бъде изпълнена възстановката на прочитането на Кървавото писмо на Тодор Каблешков, с което  известява началото на въстанието. На тържествата ще присъства и президентът Румен Радев.  Честванията ще започнат в 10.30 часа  на площад..

обновено на 11.05.24 в 14:09

Прослав пее и танцува

Пловдивският район “Западен” организира събора “Прослав пее и танцува” . В програмата  ще участват над 230 изпълнители. Специални гости са емблематичният ансамбъл "Тракия" и народните певици Цонка Нанова с оркестър "Пловдив" и Илка Александрова. Във връзка с провеждането на събора движението на пътни превозни средства по ул. „Елин Пелин“..

обновено на 11.05.24 в 14:09