Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 15 август решават кога да затворят Бетонния мост за ремонт

Половин година ще продължи  реконкрукцията на Бетонния мост, но все още не е ясна точната дата, когано ще започне. Решението ще бъде взето на 15 август от община Пловдив, НКЖИ и фирмата изпълнител. Това съобщиха на съвместна пресконференция генералният директор на НКЖИ инж. Златин Крумов, ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски, кметът на града Здравко Димитров и представители на администрацията, на изпълнителя и на консултанта. 


Те увериха, че мостът няма да бъде затворено преди да приключат ремонтите по ул. „Даме Груев”, бул. „Хаджи Димитър”, кръговото на гарата и да бъде отворен бул. „Христо Ботев“ за движение.

Реконструкцията ще бъде цялостна, като платната ще запазят ширината си но,ще има два тротоара, и велоалея от западната страна. Конструкцията на моста ще бъде подсилена, подходът от южната страна ще се повдигне, ще има  нови греди, пътна плоча, и други подобрения. Сумата за реконструкцията ще е около 5 млн. лева. 

Директорът на НКЖИ Златин Крумов съобщи също, че изпълнението на модернизацията на на жп възел Пловдив върви според график и в момента се навлиза в 3-та последна  фаза,  който касае гара "Пловдив" - коловози, перонно развитие и преминаване на транспортния пробив под тях. Той уточни, че от 1 август до 25 септември, при изпълнението на графика за ремонтните дейности, предстои прекъсване на влаковото движение от първи до четвърти основен коловоз в жп гара Пловдив и връзката между гара Пловдив и гара Филипово. 


Движението ще бъде ограничено и ще се осъществява от пети до десети коловоз. Има изговенно разписание с БДЖ като за този период всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София през гара Пловдив, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград и съответно с променено разписание, с което времето на пътуване ще се удължи с 55 минути. 

Също от 1 август бариерите на жп прелезите на бул."Копривщица" ще бъдат постоянно вдигнати за свободно минаване на автомобилитеq като по този начин ще се освободи трафика и ще се компенсира донякъде затварянето на Бетонния мост, поясни инж. Крумов.

По време на пресконференицята представители на бизнеса –собственици на магазини и хотели поискаха компенсации заради затворените и разкопани улици по проекта и невъзможност да работят нормално. От НКЖИ обясниха, че няма как да компенсират собствениците, защото се работи с публични средства и няма предвидени разходи за това както и законово основание за подобни компенсации.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Строителството на ст.

Първа плоча на южната трибуна на "Лаута"

Днес бе отлята първата плоча на южната трибуна на стадион „Локомотив“, съобщиха на страницата си във Фейсбук от "Ние сме Локомотив Пловдив". Работниците ще трябва да изчакат бетонът да се втвърди и тогава ще започнат изграждането на сектора. Бетонната конструкция на трибуна „Бесика“ вече е завършена и усилията сега ще бъдат насочени на юг. Днес бяха..

публикувано на 21.03.22 в 17:24

Григор Димитров бе размазан от Рафаел Надал

Григор Димитров отпадна от Мастърс турнира в Монте Карло след поражение в два сета от световния №3 Рафаел Надал. Първата ни ракета не успя да намери отговор за много силната игра на „Краля на клея“ и 11-кратният шампион в надпреварата намери място в следващата фаза, записвайки своя 73-ти успех в турнира. Очакванията за традиционно равностоен и зрелищен..

публикувано на 15.04.21 в 17:59
Григор Димитров

Григор Димитров с перфектен старт в Акапулко

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстрани французина Адриан Манарино в първия кръг на турнира по тенис в Акапулко (Мексико) с награден фонд 1 милион долара. 29-годишният Димитров, поставен под номер 5 в основната схема на надпреварата, спечели с 6:4, 3:0 и отказване на Манарино. Българинът, който е шампион в Акапулко за 2014 година,..

публикувано на 17.03.21 в 09:42
Главният изпълнителен директор на холдинга  инж. Румен Цонев със сипендиант на КЦМ

КЦМ 2000 Груп представи новите си стипендианти

На среща в КЦМ 2000 Груп бяха представени стипендиантите от националния конкурс „Стипендия КЦМ“ за 2020/2021 академична година. Това са 8 момичета и момчета, студенти различни специалности в български и чуждестранни университети. Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ в дружеството, дава повече информация за проекта:..

обновено на 10.09.20 в 07:04

Intelligent Music Project оглавиха две рок класации в Гърция

Българската рок група Intelligent Music Project не спира да жъне успехи в съседна Гърция! След като вече трета поредна седмица българската супергрупа на д-р Милен Врабевски не слиза от върха на престижната рок класация на гръцкото Rock Radio 104 . 7 , големият хит на групата „ Every time “ покори още един връх в южната ни съседка –..

обновено на 10.09.20 в 07:04