Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пулсът на Земята и настъпващите промени

| обновено на 01.08.23 в 14:25 | Интервю

Вибрацията или пулсът на Земята, така нареченият Шуманов резонанс е кръстен на физика В. О. Шуман, който го е предсказал математически през 1952 година. Този глобален феномен може да варира нагоре и надолу, като при първите му измервания той е показал 7,8 Hz.

През последните няколко години неговите стойности се покачват, като продължават да достигат необичайни честоти и пикове. Резонансът на Шуман оказва голямо влияние върху хора и животни. Различни изследвания показват, че този феномен може да влияе на човешкото съзнание, като той е свързан и с енергопотенциала на човека.

Д-р Емилия Караславова наблюдава Шумановия резонанс от 2010-та година. Тя е доктор по медицина, лекар с две специалности и квалификация по медицинска биостатистика. Управител е на фирма за  научно-изследователска дейност в различни дялове на медицината, но също така и в областта на биологията, спорта, социологията, храненето, психологията и други. Д-р Караславова има над 170 публикации в наши и чуждестранни научни издания. Личните ѝ интереси и търсения са свързани с езотерика, и квантова физика.

„След 2012-та година, честотите на Шумановия резонанс се увеличиха над 7.8 херца. В периода след 2018-та година, амплитудите започнаха да скачат и до 150, та дори и до 200 херца“, се казва в статията „Шуманов резонанс – странно поведение“.

За д-р Емилия Караславова, това е ясен сигнал, че процесът на глобална трансформация и синхронизация с новото космическо и енергийно състояние, и време е започнало. А, така нареченият квантов скок, вече, се е случил на 18.06.2023 година. И най-важният въпрос оттук нататък е какво следва за човешката цивилизация и живота на Земята?

Какви промени предстоят? Какво е нужно, за да увеличим своя енергопотенциал? Какво и как ще се промени за онези, които са осъзнати и имат развит енергопотенциал, и за онези, които не са стигнали това ниво? Какви качества ще развият първите? В каква посока е необходимо да върви човечеството?

Темата коментираме с д-р Емилия Караславова – Доброджалийска, в неделния „Шейкър“.

Чуйте още, в прикачения файл. 


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
ЦСКА отново ликува във Вечното дерби

ЦСКА се наложи с 3:1 над "Левски"

ЦСКА-София се наложи с 3:1 над "Левски" във второто дерби през месец април на стадион "Васил Левски". Така "червените" постигнаха дубъл над големия съ съперник след успеха с 2:0 на 7-ми април, който се игра пред много повече фенове. Улаус Скаршем, Джонатан Линдсет и Марселино Кареасо вкараха за тима на Стамен Белчев още през първото полувреме и..

публикувано на 27.04.24 в 18:56

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

обновено на 27.04.24 в 17:38

"Ботев" е домакин на "Славия" в първия кръг на плейофите

"Ботев" (Пловдив) посреща Славия в първия кръг на плейофите за местата от седмо до десето. Мачът е от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев". „Жълто-черните“ ще имат едно наум и за предстоящия реванш в турнира за Купата на България срещу ЦСКА на 1-ви май. "Ботев" е седми с 44 точки, на една пред осмия ЦСКА 1948. Мачът пропуска наказания Самуел Акере..

публикувано на 27.04.24 в 10:36

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29