Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежът, пребил собствените си майка и баба, щял да ги убие

| обновено на 03.08.23 в 17:23

Пореден случай на домашно насилие в Пловдив - 18-годишен  младеж е арестуван заради жесток побой над собствените си близки. 

При избухнал семеен скандал той е пребил своите майка и баба. 

Грозният инцидент е станал в сряда следобед в дома на семейството в кв. "Христо Смирненски", а полицаите са се отзовали след подаден сигнал за помощ на тел. 112. 

Агресивният младеж на име Станислав Огнянов е задържан в ареста на Второ РУ, а пострадалите жени са прегледани на място от екип на Спешна помощ. 

Срещу насилника е започнато бързо производство за извършено престъпление, повдигнато му е и конкретно обвинение.  

Освен побоя, той  заплашил жените -  66 годишната си баба и  майка си на 38 г.  с убийство, в течение на времето е имало и  системно психическо насилие.

Установено е, че на 1 август 2023 г. между Станислав и двете жени възникнал остър скандал, при който той  започнал да буйства и се заканил да ги убие.   Искрата на конфликта пламнала след забележка, че младежът се прибирал късно и ходел по компании.  След това  всички напуснали  жилището, но по-късно се върнали. Тогава обаче вратата била заключена за Станислав и силно изплашените жени  отказали да го пуснат. 

На следващи ден – 2 август 2023 г., младежът успял да влезе и агресията избухнала отново. Той отново заплашил близките си с убийство и се нахвърлил върху тях.  Ударил майка си с вентилатор, а баба си притиснал на пода, нанасяйки и жестоки ритници. 

В момента Станислав Огнянов  е задържан за срок до 72 часа.  Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 


По публикацията работи: Севдалин Палаузов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ральо Ралев осъди държавата в ЕСПЧ за 5 200 евро

Европейският съд по правата на човека осъди държавата за ареста на бившия кмет на пловдивския район Северен Ральо Ралев. Днес правителството одобри изплащането на 5 200 евро на Ралев за нарушение на презумцията за невинност. През 2019 г. той е арестуван за подкуп, който е поискал в качеството си на районен кмет. Жалбата съдържа оплаквания..

публикувано на 15.05.24 в 17:16

Алкохолната проба на Кристиан е отрицателна, ранените се подобряват

Няма установено наличие на алкохол в кръвта на 21-годишния шофьор, причинил тежката катастрофа с две жертви на бул. "Руски". Това става ясно от назначената химическа експертиза, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив. Резултатите от химическата експертиза за наличие на дрога, както и от автотехническата експертиза, все още не са готови...

публикувано на 15.05.24 в 16:27

Обявиха обществената поръчка за ремонта на кино "Космос"

В ход е обществената поръчка за основния ремонт на кино „Космос“ в Пловдив. За  9 900 000 без ДДС, от които държавата отпуска над 4,4 милиона лева бившето кино трябва да бъде преобразено в модерен Културен център.  Проектът е приоритетен за пловдивската община и бе част от списъка с други проекти, за които бе предвидено финансиране от държавния..

публикувано на 15.05.24 в 14:24

Протест в Чепеларе заради полицейски произвол в Хвойна

В Чепеларе се проведе протест заради полицейски произвол на служител срещу собственик на конна база в Хвойна. Протестиращите се събраха пред общината с плакати за справедливо разследване и преминаха в шествие до сградата на Районното управление в Чепеларе. Безсилието, в което съм поставен от институциите, ме накара да организирам този протест,..

обновено на 15.05.24 в 14:16

Рокади в пловдивската прокуратура

Нови заместник-окръжни прокурори има пловдивската Окръжна прокуратура. Това са бившия районен прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и Георги Гешев, досега прокурор в окръжната прокуратура.  Назначенията са с решение на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет. Със същото решение за..

публикувано на 15.05.24 в 14:01