Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха рецидивисти, ограбили възрастни хора в пловдивско

Криминалистите от полицията в Първомай разкриха и заловиха рецидивист,  ограбил семейство възрастни хора и избягал. 

Случаят е от рано сутринта в сряда, когато крадецът се промъкнал в двора, но домашното куче го усетило и започнало да лае. Домакинята излязла навън и сама видяла престъпника, който се стреснал и побягнал. 

Притеснени от видяното, стопаните проверили имота си и открили, че от коридора в къщата липсват два портмонета с пари и документи. Алармирани от ограбените полицаи започнаха разследване по „горещи следи“, а описанието на кладеца беше разпространено до всички патрули. 

Скоро той бил забелязан в покрайнините на първомайския квартал „Дебър“, но при вида на униформените побягнал към близката гора. След бързо претърсване престъпникът бил открит, но при залавянето се оказа яростна съпротива. 

Оказало се, че това е 45-годишен мъж от Пещера, с богато криминално досие и предишни присъди. У него са намерени откраднатите документи и пари - около 650 лева.

При идентичен случай е бил ограбен и самотно живеещ пенсионер от хисарското село Кръстевич. Той открил, че по време на крактото му отсъствие от къщата са откраднати 600 лева. При огледа е установено, че крадецът е проникнал през счупен прозорец, а оставените следи насочили криминалистите към друг рецидивист, 47-годишен, също многократно осъждан. При задържането си той направил пълни самопризнания.

По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ограничават трафика заради мача Локомотив Пловдив - ЦСКА София

Временна организация на движението се въвежда довечера заради футболния мач "Локомотив" (Пд) – ЦСКА, който започва в 20:30 часа на стадиона в парк „Лаута“,  съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".  По преценка на „Пътна полиция“ изцяло или поетапно ще се спира трафика по  улиците “Лев Толстой”, “Проф. Цветан..

обновено на 26.05.24 в 14:17

Арсений е новият Сливенски митрополит

Светият Синод на Българската православна църква избра знеполският епископ Арсений за нов Сливенски митрополит. Той получи гласовете на седем от духовниците. Кандидатите за поста на сливенски митрополит бяха двама - знеполският епископ Арсений и мелнишкият Герасим. За Арсений гласуваха Великотърновският митрополит Григорий,..

публикувано на 26.05.24 в 11:03

Асеновград чества своя празник

Проявите започват с отслужването на света литургия в църквата „Св. Николай Чудотворец“. По-късно ще бъдат поднесени цветя пред паметника на цар Иван Асен ІІ и тържествено ще бъде издигнат националният флаг. Кметът на общината д-р Христо Грудев ще произнесе слово и ще награди с почетни звания изявени граждани. През целия ден са предвидени..

публикувано на 26.05.24 в 08:25

Двама кандидати за кмет на Панагюрище

Двама са регистрираните кандидати за кмет на Панагюрище, съобщават от общинската избирателна комисия. Извънредните частични местни избори ще се проведат на 23 юни, след като Върховният административен съд касира избора за кмет през ноември миналата година. На 23-ти юни  в битката за кметския пост отново един срещу друг ще застанат кандидатът на ГЕРБ..

публикувано на 25.05.24 в 10:17

Увеличават заплатите в УМБАЛ "Свети Георги"

УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив увеличава заплатите на своите служители със задна дата от 1 април, съобщават от лечебното заведение. Това стана чрез анекс към Колективния трудов договор.  Увеличението на брутните заплати ще бъде средно с 13%, в зависимост от категорията персонал.   След промените, основните заплати на лекарите със специалност..

публикувано на 25.05.24 в 09:57