Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Начев застава начело на ОД на МВР Пловдив

| обновено на 04.08.23 в 15:34

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за временно изпълняващ длъжността директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив е назначен комисар Радослав Начев. 

Досега той заемаше поста заместник на освободения от длъжност старши комисар Васил Костадинов. Също със заповед на вътрешния министър Костадинов е назначен на друга длъжност в системата на МВР – в звеното за подпомагане на министъра.

До рокадата се стигна заради убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица. Директорът на пловдивската полиция бе освободен от поста със заповед на министъра на вътрешните работи вчера. Той първоначално призова и него, и началника на РУ Стамболийски да си подадат оставките, но такива не последваха. Близо седмица вече протестите на жителите на селото не спират, те призовават за справедливост и искат виновниците за убийството на Митко да си получат заслуженото. 

Междувременно стана ясно, че семейството на 19-годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови е напуснало Цалапица. Родителите им са декларирали пред кмета, че няма да се връщат в дома си и имотът ще бъде прехвърлен или продаден.

Хората настояват от Цалапица да бъдат изселени и роднините на обвинения в убийството на Митко – Рангел Бирюзов.

Радослав Начев е роден през 1983 г. в Пловдив. През 2007 г. завършва Академията на МВР със специалност „Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция“.  След това започва работа като  полицейски инспектор в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“  в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР - Пловдив.

От 2011 г.  оглавява същия сектор, а през 2013 г. става и негов началник. През 2015 г. е преназначен на длъжност началник на група в пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“, а през юни 2021 година застава начело на същото подразделение.

От декември същата година до встъпването му като заместник-директор на ОДМВР – Пловдив, работи в Столична дирекция на вътрешните работи, където последователно заема постовете на заместник-началник и началник на отдел „Пътна полиция“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Затвориха изненадващо бул. „Хаджи Димитър” за месец

Затварянето на пловдивския булевард от днес до 8 юни се налага, за да бъде довършена така наречената шахта, която всъщност се оказа причината да не може все още да се отвори за движение подлеза „Модър-Царевец“. Затварянето на булеварда, което не бе оповестено предварително, обаче затрудни придвижването на граждани, особено с градския..

обновено на 08.05.24 в 16:06

Имунизират по желание бременните жени срещу коклюш

От 9 май 2024 г. до 31 юли 2024 г. се въвеждат временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на коклюш, гласи заповед на министъра на здравеопазването.  Мерките предвиждат регионалните здравни инспекции, сред които и РЗИ Пловдив, да организират на регионално ниво извършването на имунизации срещу коклюш по желание на бременни..

публикувано на 08.05.24 в 16:04

Съставиха 600 глоби за неправилно паркиране в Пазарджик

Близо 600 глоби за неправилно паркиране са съставени по време на съвместната акция между община Пазарджик и МВР, която се проведе през април. Това съобщи на редовната си пресконференция кметът на община Пазарджик Петър Куленски.  Той уточни, че 309 фиша са съставили общински служители и 283 фиша – полицаи, или общо 592 глоби.  Акция срещу..

публикувано на 08.05.24 в 15:45

НАП санкционира детски център в Пловдив, не издавал касови бонове

Акт за административно нарушение ще бъде съставен на Детски център в Пловдив, тъй като не издавали касови бонове при плащанията на родителите, ползващи услугата. Контролните действия на данъчните инспектори от НАП са извършени в два детски центъра – единия в Пловдив, другия в столицата, като и двата обекта са собственост на свързани фирми.  От..

публикувано на 08.05.24 в 15:38

Две 13- годишни деца пострадаха леко при катастрофа в Пловдив

Две деца и шофьорка пострадаха при инцидент  на кръстовището между бул. „Копривщица“ и ул. „Севастопол“.  Там „Фолксваген“  нарушил необходимата дистанция и блъснал отзад спиращия пред него лек автомобил „Тойота“, който на свой ред ударил две момичета на 13 г., пресичащи на пешеходна пътека.  От това леко са пострадали водачката на ударената кола..

публикувано на 08.05.24 в 14:17