Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гара Аврамово е домакин на фолклорния събор край теснолинейката

Петото юбилейно издание на Националния фолклорен събор край теснолинейката ще се проведе днес на най-високата гара на Балканите – Аврамово. Началният час е 11:00 ч., съобщават от община Велинград.

Общо 18 са групите и индивидуалните изпълнители, които ще излязат на сцената между Родопите и Рила, за да представят своите народни песни и танци.

Очакват се 200 изпълнители да пеят, свирят и танцуват на сцената от 11:00 до 17:00 ч., а гост-изпълнителите Денис Махуров и Георги Вардев ще поканят всички на хорото. 

Тази година освен представители от Смолянско, Бургаско, Разградско и други краища на страната, на теснолинейния събор ще участват и международни изпълнители - хорът на националната музикална консерватория в Израел. 

Организаторите призовават гостите да дойдат на събота с личните си автомобили, тъй като капацитетът на теснолинейката е ограничен. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушават горски пожар при Боримечково

Пожар е избухал следобед в нива до село Боримечково, община Лесичово .  Сигналът е подаден на телефон 112 след 15 часа, съобщиха от полицията.  На място са изпратени екипи на пожарната и горското стопанство в Пазарджик.  Огънят тръгнал от нива в покрайнините на селото, но засегнал близката зона с горски насаждения между Лесичoво и Боримечково. Кметът..

публикувано на 22.06.24 в 19:43

Разследват случай с пациент, починал след агресия на охранители

Прокуратурата в Пловдив работи по случай с пациент от английски произход, починал преди дни в Универистетската болница "Свети Георги" след проявена срещу него агресия от охранители. От лечебното заведение извършват и вътрешна проверка.  Образувано е досъдебно производство, изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка със смъртта на..

обновено на 22.06.24 в 16:37

Откриха в Пловдив изчезналото момче от Бургас

12-годишният Данаил Костадинов от Бургас, който от седмица е в неизвестност, е намерен в Пловдив, съобщиха преди минути от полицията. Детето е в отлично физическо и психическо здраве. В момента то пътува към Бургас и до два часа ще бъде в морския град. По данни на полицията до преди година момчето и майката са живели в Пловдив. То бе обявено за..

публикувано на 22.06.24 в 16:29

Обмислят по-високи общински такси и услуги в Пазарджик

В Пазарджик предстои увеличаване на общинските такси и услуги. Планираният ръст е между 30 и 50 процента.  Един от мотивите е, че цената на част от общинските такси и услуги не е актуализирана от 15 години, уточни кметът Петър Куленски.  В момента тече обществено обсъждане на проекто предложението за увеличаване на общинските услуги и такси...

публикувано на 22.06.24 в 12:19

Повече автобуси се движат на Черешова задушница в Пловдив

Повече автобуси се движат тази събота, заради Черешова задушница, до траурните паркове в Пловдив. С делнично разписание се движат колите по  линии с номера 7, 11, 25, 27, 36, 37, 66 и 93, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Линия 27 ще изпълнява съботния си маршрут до Рогошките гробища, а в интервала от 7 до..

обновено на 22.06.24 в 09:35