Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно време, в Пловдив без дъжд и температура 32°

Снимка: Фейсбук, Весела Христева

Днес ще има променлива, временно значителна облачност, с валежи главно в западната половина от страната. Ще продължи да духа слаб, в източната - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в Пловдив - около 32°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по - високо от средното за месеца. 

По Черноморието облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала.

И в планините ще има временни увеличения на облачността и краткотрайни валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по-най-високите части – от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

През нощта валежите ще се преместят на изток, а в сряда по-значителни увеличения на облачността и локални слаби превалявания ще има в Северна и Източна България. В западната половина от страната вятърът ще остане слаб, в източната - умерен, временно силен от североизток.

През следващите дни до края на седмицата ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток. Температурите ще се повишат слабо и максималните в по-голямата част от страната ще са между 30° и 35°.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Земен трус бе усетен в Пловдив

Средно по сила земетресение бе усетено в Пловдив около 20 20 часа тази вечер. Трусът е бил със сила 4,3 по Рихтер, съобщава на интернет страницата си Националният институт по геофизика към БАН. Епицентърът е бил между Пловдив и Асеновград на дълбочина 5 км. Няма данни за пострадали и разрушения.

публикувано на 17.06.24 в 20:48

Тежък трафик заради затворения Бетонен мост и възстановеното жп движение през града

В първия ден от работната седмица трафикът в Пловдив стана още по-тежък и объркан заради затварянето на Бетонния мост в събота. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ увеличиха времетраенето на светофарите на най-натовареното кръстовище – на Сточна гара, съобщи директорът на предприятието Георги Стоилов...

обновено на 17.06.24 в 17:11

Седем души са задържани за трафик на мигранти през Пловдив

Седем души са задържани за трафик на нелеаглни мигранти от Афганистан през нашата страна.  Чужденците са превозвани от българо-турската до българо-сръбската граница. 30-годишна българка от афганистански произход, двама сръбски граждани - на 22 и 23 години, и други четирима български граждани - двама 40-годишни, един на 35 и друг на 43 години -..

обновено на 17.06.24 в 17:09

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.  Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна...

обновено на 17.06.24 в 17:09

Не анекс, а нова обществена поръчка за "Колежа" поиска Илиян Филипов

Строителят на стадион „Христо Ботев“ отказва да подпише анекс по настоящия договор и поиска община Пловдив да обяви нова обществена поръчка за довършването на съоръжението.  Мотивът на управителят на фирмата Илиян Филипов е, че цените за извършване на строителни монтажните работи са неактуални и са с 60% под сегашната себестойност. За..

публикувано на 17.06.24 в 17:08