Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не се предвижда увеличение на местните данъци в Пловдив

Местните данъци няма да бъдат вдигани, както не сме си позволили да вдигаме и билетчето за градския транспорт. Това заяви кметът Здравко Димитров по повод критиките към проекта на бюджет на Община Пловдив за тази година и съмненията, че финансовата рамка на града е неизпълнима, което да доведе до увеличение на някои налози след местните избори.

Кметът е категоричен, че проекта на бюджет от рекордните малко над 655 милиона лева, е нормален за Пловдив.

„Бюджет, който отговаря на град Пловдив. Пловдив не е изоставащ град, Пловдив се развива. Нормално е да е по-голям“, каза Димитров.

Той обясни, че ниската събираемост на данък придобиване, е заради намаляване на проджабите на имоти.

„Има криза. Има строителство, но няма продажби. Затова падна и данък придобиване. Това е в цяла България. Дефицитът е навсякъде, 20%. Заложили сме го, и то в края на годината“, каза кметът и допълни, че в тазгодишния бюджет не са включени за изпълнение нови обекти, а със средствата ще бъдат завършени вече започнатите.

Здравко Димитров заяви, че все още не е взел решение дали ще се кандидатира за нов кметски мандат. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ваксината срещу коклюш е една от най-изследваните и е безопасна

Ваксините ли са единствения начин за спиране на увеличението на случаите на заболели от коклюш ? Темата в програма "Точно днес" коментираме с д-р Аспарух Илиев , ръководител на лабораторията в Берн и експерт по безопасност на ваксините. Д-р Илиев каза, че увеличението на случаите на коклюш е феномен, който наблюдаваме днес в цяла Европа.  "Има..

публикувано на 16.05.24 в 10:10

Университетите не могат сами да покрият по-високите заплати

Работещите във висшите учебни заведения заплашиха с ефективен протест на 20 май и символични действия на  празничния 24-ти. От служебното правителство заявиха, че ще предоставят 39 милиона лева за увеличение на възнагражденията на академичния състав.  "Властимащите реагираха много бързо и дадоха индикации, че са готови на диалог и конкретни..

публикувано на 16.05.24 в 08:52

Проблемите сред железничарите ексалират много бързо

В протестна готовоност са железничарите в страната.   Проблемът не е в БДЖ, а в Национална компания "Железопътна инфрастуктура",  уточни в интервю за Радио Пловдив председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев . Той отбеляза, че основните проблеми са изоставането в заплащането и липсата на кадри, които не са от днес, но сега са..

публикувано на 15.05.24 в 15:45

Пловдивски университети също излизат на протест на 20 май

На 20 май всички държавни университети и някои от частните обявиха, че няма да отворят врати за студентите в знак на протест. Това се казва в отворено писмо, подписано от 44 ректори на български висши училища до държавните институции. Ректорът на ПУ проф. Румен Младенов не се е подписал под този документ на Съвета на ректорите. Там подписи са..

обновено на 15.05.24 в 15:34
Румен Гълъбинов

Влизането в еврозоната догодина е реално, зависи от политиците

Влизането ни в еврозоната догодина все още е възможно, макар и по-малко вероятно. Всичко зависи от политиците. Това коментира икономистът Румен Гълъбинов след международната конференция, посветена на присъединяването на България към еврозоната. На нея управителят на БНБ Димитър Радев предупреди, че страната ни няма да успее да изпълни всички..

публикувано на 15.05.24 в 09:44