Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотографика "СамоДиви" - къси разкази за дълги истории

В рамките на  съпътстващата програма на "Сцена н кръстопът" днес ще бъде открита изложбата ми "СамоДиви"- фотографика и фотография, чийто автор е Антония Маринова.

Фотографиките са  създадени през последните четири години. Отделни творби от колекцията, подбрана за изложбата, са участвали и участваха  Международни и Национални изложби в България и чужбина.

Всяка работа е разказ за преживени мигове на радост и болка, на приятелство и предателство, на любов и тъга, на танц и забрава, на минало и бъдеще, на страст и смирение, на сънища и реалност..., каза пред Радио Пловдив авторката.

Изложбата се открива в 17,30 часа във фоайето на Камерната зала на Драматичния театър.

Антония  Маринова – Crazy е магистър по "Фотография" от класа на доц. Никола  Лаутлиев в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство –  гр. Пловдив. Бакалавърската й специалност е "Педагогика на обучението по  изобразително изкуство" от ПУ "Паисий Хилендарски". Средното си  образование завършва  в училище за приложни изкуства със специалност  "Художествена обработка на текстила" в град Смолян.

Преподавател  по визуални изкуства, фотография и изобразително изкуство в ОМГ "Акад.  Кирил Попов" – Пловдив периода 2011 – 2016 . От 2018 година е официален  фотограф на  ЕМТФ "Сцена на кръстопът". Като творец работи в различни  направления на изкуството – фотография, колаж, живопис, графика,  текстилни пластики, лендарт и други. Член е на Съюза на българските  художници, Национално сдружение на фотографска академия "Янка  Кюркчиева", Камара на занаятчиите в България и Дружеството на  пловдивските художници. Носител е на награди от национални и  международни изложби и конкурси в Япония, Китай, Полша, Сърбия, Франция,  Германия и други. От 1990 до днес има 13 самостоятелни изложби в  жанровете фотография, текстилни пластики, рисунки и други.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цветан Лазаров с нюансите на светлината в "Аспект"

Галерия „Аспект“ представя художника Цветан Лазаров и неговата експозиция „Светът между черното и бялото“. Тя съдържа 29 платна, подчинени  на идеята за светлината и нейното отсъствие, рисувани през последните две години. „Парадоксално, но това е най-цветната ми изложба досега“, казва авторът, който има над 30 самостоятелни изложби в..

обновено на 15.05.24 в 16:04

„Видения“ на Илия Йончев в „Червеното пони“

В галерия „Червеното пони“ в Стария град се открива изложба „Видения“ на Илия Йончев. Авторът се представя с 15 маслени платна, рисувани през последните 2 години.  В тях художникът използва мъгливия есенен пейзаж, за да одухотвори чудатите си фигури, които знаят своя път през мъглата, макар да си помагат с компаса на романтиката. „В една..

обновено на 15.05.24 в 16:04

Тракийската гробница до град Ветрен вече може да се посети

От месец май Тракийската гробница край Ветрен , община Септември може да се посещава. За Европейската нощ на музеите тази събота ще се проведе беседа в гробницата, която датира от IV Век пр. Хр.  125 000 лева бяха отпуснати за  дейностите по консервация, реставрация и социализация на обекта.  Всички дейности бяха реализирани с финансовата..

обновено на 15.05.24 в 16:03

Вижте номинираните за награда "Пловдив"

Станаха ясни номинираните за награда „Пловдив“ – най-високото отличие, което се връчва на дейци на пловдивската култура в навечерието на 24 май. В раздел „Литература“ приза си оспорват Ина Иванова за сборника с разкази „И винаги любовта“, Антон Баев за романа „Мария от Охрид“ и Тодор Костадинов за сборника „Разкази против забрава...

публикувано на 15.05.24 в 14:53

Пролетен концерт "През чудния месец май"

Традиционният пролетен концерт "През чудния месец  май" ще даде Сдружение "Изкуствоо във времето". Тази вечер, във фоайе Изкуствотека на НБ "Иван Вазов", от 19ч. ще звучат произведения от Йохан Себастиан Бах, Волфганг Амадеус Моцарт, Жорж Бизе, Джакомо Пучини, Фриц Крайслер, Франк Бридж, Мелани Бони, Петър Христосков, Парашкев Хаджиев и Петър..

публикувано на 15.05.24 в 14:03