Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УХТ даде старт на учебната 2023/2024 година

Снимка: Радио Пловдив

Под звуците на хитовото парче „Заедно“ в изпълнение на Орлин Павлов, Любо Киров и Графа, Университетът по хранителни технологии в Пловдив даде старт на академичната учебна 2023/2024 година. 

През тази година УХТ чества своята 70-та годишнина, на която са посветени редица събития, както и днешното тържествено откриване. Самочувствието на висшето училище като образователен лидер в сферата на хранителните технологии се дължи на атрактивните специалности, съчетание на дългогодишни традиции, креативност и новаторство и високото ниво на тяхното преподаване, заяви проф. Моллов. Затова основно предимство за завършващите е успешната реализация на пазара на труда.

Сред гостите на тържеството бяха Н. Пр. Джузепина Дзара, посланик на Италия у нас и Доктор хонорис кауза на УХТ, почетните консули на Италия в Пловдив Джузепе Ди Франческо и на Германия тук д-р Мариана Чолакова, представители на местната държавна и общинска власт, ректори на пловдивските висши училища, бивши ректори на УХТ, директори на професионални гимназии, членове на Съвета на настоятелите на университета, представители на бизнеса.

В приветствието си Н. Пр. Дзара на български език заяви, че за България също като в Италия хранителният и технологичният сектори са много важни. Предстои ви дълго и богато пътуване, което от вас зависи да бъде успешно за вас и за вашата страна, обърна се почетният доктор към първокурсниците.



По публикацията работи: Паолина Комсалова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поклон и смирение на Оборище пред първите народни представители

Хиляди българи се включиха в националното поклонение в историческата местност "Оборище", където през април 1876 година е учредено Първото българско велико народно събрание и делегатите вземат решение да бъде обявено Априлското въстание. В тържественото си слово пред присъстващите заместник-председателят на народното събрание Росица Кирова припомни..

публикувано на 02.05.24 в 13:51

Дядо Николай боядисва яйца с деца в "Света Марина"

Над сто деца от пловдивските училища и детски градини боядисваха червени яйца в двора на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив. Пловдивският митрополит Николай поздрави малките си гости, а след това боядиса първото червено яйце и с него помаза всяко едно дете в двора на църквата.  На въпрос на журналисти за предстоящите избори в България,..

обновено на 02.05.24 в 13:46

Да помогнем на седемгодишния Ицко от Пловдив

В навечерието на най-светлите християнски празници, Доброволно формирование „Пловдив 112“ започна кампания за набиране на средства за лечение на детето на един от доброволците от формированието и отправя зов за помощ към всички хора с големи сърца. "Ицко е на седем и води своята ежедневна битка за нормален живот. Той е диагностициран с детски аутизъм,..

публикувано на 02.05.24 в 13:45

Футболен фен е с глоба и забрана за мачове за опит да внесе 41 факли на Колежа

34-годишен мъж получи забрана за посещения на спортни мероприятия и глоба от 1 000 лева  заради пиротехнически изделия за вчерашния мач между "Ботев"-Пловдив и ЦСКА на Колежа.  Още преди реванша полицаите са установили, че мъжът носи в себе си плик с 41 факли.  Оказало се, че той има и стари противообществени прояви.  Съставен му е акт за..

обновено на 02.05.24 в 12:58

Изправят пред съда рецидивист, ограбил и пребил старица

Пореден престъпник, нападал и ограбвал възрастни жени в Пловдив, отива на съд. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 25-годишния грабител, вече извършвал и други такива нападения.  Бруталната проява е станала на 17 януари тази година докато 87-годишната жена  се прибирала към дома си. Когато навлязла в междублоковото пространство,..

публикувано на 02.05.24 в 12:58