Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Лаура Димитрова и Стефан Алтъков представят "Истории"

Лаура Димитрова и Стефан Алтъков представят от днес, 21 септември изложбата "Истории" в пловдивската галерия "Резонанс". Включени са творби, създадени през последните две години. 

Авторите разкриват особена гледна точка към личните истории, които в тяхна интерпретация са изчистени, стилизирани и доведени до знаци и абстракции.

"Истории" е замислена като пътуваща изложба. Първо бе представена във Велико Търново и Севлиево. Предстои гостуването в други български градове и извън страната.

Спомените за нашите истории биват разказвани различно – с подчертаване или пренебрегване на отделни детайли; с променяща се последователност във времето на частите на разказа; с допълнения и „разкрасяване“ на случки и събития според особеностите на ситуациите, в които си припомняме и описваме нашите преживелици.

По аналогия и експозицията „Истории“ във всяко ново изложбено пространство придобива различна визия – добавят се или се елиминират отделни нейни компоненти и детайли, постига се съответстваща на пространството подредба на