Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ официално се отказа от смяната на 3 март като национален празник

| обновено на 27.09.23 в 10:08
Автор:

От ГЕРБ няма да подкрепят промяна на националния празник от 3 март на 24 май. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.  

"Няма да го има в Конституцията и  няма да го подкрепим. И не затова, че не сме за 24 май, а не трябва да се бият празниците в България, защото и 3 март, и 24 май, Съединението са изключително светли празници, за да стават място за спор, раздор или политика", обясни тезата си бившият премиер. 

На 28 юли  ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС внесоха общ законопроект за промени в Конституцията в деловодството на парламента. Под него има 166 подписа - на трите парламентарни сили.


По публикацията работи: Севдалин Палаузов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Прокуратурата разследва катастрофата в Сопот

Районната прокуратура в Пловдив разследва случая за катастрофата с пострадалото 15-годишно момиче в Сопот. Момичето беше ударено във вторник сутринта от 18-годишна, взела книжка преди месец.  18-годишна прегази ученичка в Сопот Шофьорката не e употребила алкохол и наркотици.  Прегазеното момиче е в болница, предстоят й операции...

публикувано на 08.05.24 в 16:52

Затвориха изненадващо бул. „Хаджи Димитър” за месец

Затварянето на пловдивския булевард от днес до 8 юни се налага, за да бъде довършена така наречената шахта, която всъщност се оказа причината да не може все още да се отвори за движение подлеза „Модър-Царевец“. Затварянето на булеварда, което не бе оповестено предварително, обаче затрудни придвижването на граждани, особено с градския..

обновено на 08.05.24 в 16:06

Имунизират по желание бременните жени срещу коклюш

От 9 май 2024 г. до 31 юли 2024 г. се въвеждат временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на коклюш, гласи заповед на министъра на здравеопазването.  Мерките предвиждат регионалните здравни инспекции, сред които и РЗИ Пловдив, да организират на регионално ниво извършването на имунизации срещу коклюш по желание на бременни..

публикувано на 08.05.24 в 16:04

Съставиха 600 глоби за неправилно паркиране в Пазарджик

Близо 600 глоби за неправилно паркиране са съставени по време на съвместната акция между община Пазарджик и МВР, която се проведе през април. Това съобщи на редовната си пресконференция кметът на община Пазарджик Петър Куленски.  Той уточни, че 309 фиша са съставили общински служители и 283 фиша – полицаи, или общо 592 глоби.  Акция срещу..

публикувано на 08.05.24 в 15:45

НАП санкционира детски център в Пловдив, не издавал касови бонове

Акт за административно нарушение ще бъде съставен на Детски център в Пловдив, тъй като не издавали касови бонове при плащанията на родителите, ползващи услугата. Контролните действия на данъчните инспектори от НАП са извършени в два детски центъра – единия в Пловдив, другия в столицата, като и двата обекта са собственост на свързани фирми.  От..

публикувано на 08.05.24 в 15:38