Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи фестивал на шоколада в Пловдив, входът е свободен

Фестивал на шоколада ще се проведе за първи път в Пловдив. 

Домакин е парк „Каменица“ в район „Източен“, където са предвидени награди и състезания, свързани с вкусното лакомство. Ще бъде показано как се извлича какао от мелница за какаови зърна, ще бъде изработен и шоколадов макет на възрожденска къща от Стария град.

Най-изтъкнатите български сладкари, шоколатиери и майстори готвачи ще демонстрират своите умения и рецепти, подчинени на шоколада. 

През целия ден присъстващите ще имат възможността да се насладят на шоколад във всичките му форми и вкусове, обещават организаторите. Творби от шоколад, рецепти с шоколад, напитки, приготвени с шоколад са само част от изненадите, на които ще имат възможност да се насладят всички присъстващи на фестивала.

Наред с шоколадовите изкушения се организира и безплатна тренировка по пилатес, а следобед Ути Бъчваров ще приготви по майсторска рецепта „Пиле моле“.

Фестивалът ще завърши с концерт на популярната певица Михаела Маринова.


По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Локо е гост на "Крумовград" в 19:15 часа днес

"Локомотив" (Пловдив) е гост на "Крумовград" във втори мач от плейофите в първата шестица. Двубоят е от 19:15 часа днес на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”. „Черно-белите“ проведоха последното си занимание на помощния терен. на "Лаута". Александър Александров и Алекс Местов от U17 взеха участие в тренировката. Наказан мача е единствено Хорхе..

публикувано на 10.05.24 в 11:33

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“, на..

публикувано на 10.05.24 в 11:24

Ботев се раздели с Радостин Кишишев

Ботев (Пловдив) се раздели по взаимно съгласие с административния директор Радостин Кишишев. „Жълто-черните“ официално обявиха изненадващата новина. „Клубът изразява своите благодарности за професионализма и отношението и му пожелава бъдещи успехи“, написаха още от Ботев (Пловдив). 49-годишният легендарен футболист беше назначен при „канарчетата“..

публикувано на 09.05.24 в 18:02

Кузманов се класира за 1/4 финалите на Чаланджър в Австрия

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро.  Българинът направи обрат и победи във втория кръг с 2:6, 6:2, 6:0 №211 в света Лукас Ноймайер от Австрия. Срещата продължи 1 час и 53 минути. В първия кръг Мико елиминира с 6:3, 6:2 Мохамед Сафват от Египет...

публикувано на 09.05.24 в 17:59

Изложение за екзотични животни този уикенд в Пловдив

Второто издание на "Exotic Expo" - изложението за екзотични животни и всичко свързано с тях, предстои да видим тази събота и неделя в Пловдив. Събитието ще се проведе в Пловдив, зала "Колодрум" 11ти и 12ти май 2024. с начален час 10:00 и е с вход свободен. Всеки посетител ще може да се срещне отблизо с различни видове влечуги, земноводни, охлюви,..

публикувано на 09.05.24 в 17:06