Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица победи с 1:0 Добруджа с 9 души

Марица победи с 1:0 Добруджа
Снимка: ПФК Марица Пловдив

Марица (Пловдив) постигна инфарктна победа с 1:0 над Добруджа в среща от 12 кръг на Втора лига. Успехът дойде с гол на Димитър Аврамов в 90-та минута, въпреки че "жълто-сините" бяха с 9 души на терена. Сладкият успех идва в много важен момент,след серия от 4 загуби.

В 67-та минута Ифеани Дейвид бе отстранен от игра след втори жълт картон, а минута по-късно и гостите останаха с 10 души на терена. Стилян Николов, който през целия мач не спря да апострофира съдията, получи директен червен картон за обида. Секунди преди това бранителят получи жълт картон, тъй като за пореден път потърси сметка от рефера за негово решение.

В 80-та минута Марица остана с деветима души на терена. Соломон Джеймс получи втори жълт картон за нарушение. Четири минути преди това той получи жълт картон за съмнителна игра с ръка пред наказателното поле, след удар в тялото отблизо.

В последната минута на редовното време и с деветима души на терена Марица стигна до инфарктен гол. Димитър Аврамов отне топката от Славчо Шоколаров в центъра на терена и подаде към Веселин Марчев, който нахлу на скорост сам срещу последния защитник в отбраната на Добруджа. Аврамов надбяга трима бранители, включвайки се в атаката. Опитният Марчев видя своя съотборник и му подаде на границата на наказателното поле, откъдето Димитър Аврамов отбеляза, останал сам срещу Георги Аргилашки. Попадението бе първо за сърцатият защитник през този сезон. А Веселин Марчев записа асистенция №4 на своята сметка, което му отрежда второ място в групата по този показател.

Така Марица записа изстрадана победа и продължава да няма загубена точка срещу състава на Добруджа през последните три сезона, в които двата тима са във Втора лига. Успехът изкачи "жълто-сините" до 9-то място с актив от 16 точки. На 8 октомври, неделя, възпитаниците на треньора Николай Димитров гостуват на негостоприемния терен в Радомир на местния Струмска слава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Мариета Милошева

Изкуственият интелект – ежедневие и реалности

Новите технологии и изкуственият интелект се развиват непрекъснато, и се намесват във все повече области на живота ни. Според Уикипедия, теорията на изкуствения интелект се основава на хипотезата, че основно човешко качество като интелигентността, може да бъде описано с достоверна точност така, че да бъде симулирано от машина. Теориите,..

обновено на 29.05.24 в 16:22

Локо започва лятна подготовка на 17 юни

В неделя "Локомотив" (Пловдив) завърши сезон 23/24, а от днес играчите са в почивка. По предварителен план “черно-белите” трябва да се съберат за първа тренировка на 17 юни. Локомотив ще замине на подготвителен лагер в Боровец от 23 юни до 7 юли. До този момент са уредени две проверки – срещу "Берое" на 22 юни и "Пирин" на 6 юли. Стартът на Първа..

публикувано на 29.05.24 в 13:09
Проф. Джузепе Бозети

Проф. Джузепе Бозети поема школата на ВК "Марица"

Джузепе Бозети е новият директор на школата на ВК "Марица" (Пловдив) от новия сезон. Един от най-успешните треньори на италианската и европейска младежка сцена поема школата на волейболния клуб. Проф. Бозети се счита за гуруто на волейбола за подрастващи в Италия. Многократен шампион на клубно и национално ниво и европейски шампион с Италия, като за..

публикувано на 29.05.24 в 12:36
Георги Минчев се бори отново да проходи

Ветераните на "Ботев" и Локо с 2:2 благотворително

Легенди на пловдивските "Ботев" и "Локомотив" завършиха 2:2 в благотворителен мач. Срещата се игра на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“, като всички събрани средства ще отидат за лечението на Георги Маринов, който се бори да проходи отново.  Двубоят се превърна в истинско шоу, като на терена бяха именити фигури за пловдивския футбол като Марин..

публикувано на 29.05.24 в 10:28
Христо Крушарски

Крушарски с призив за финансова помощ за Локо от хора и фирми

Отборът на "Локомотив" (Пловдив) изпрати отминалия сезон на официална вечеря снощи.  На нея присъстваха собственикът, ръководството, представителният и вторият тим на "Локомотив". Събирането беше инициирано от Христо Крушарски. След срещата самият той пожела да се обърне и към футболната общественост: "Първо искам да започна с благодарности към..

публикувано на 28.05.24 в 17:25