Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 23-ти път Round Table 3 раздава стипендии на талантливи студенти

Инициативата е за студентите от шестте университета в Пловдив

И тази година талантливите и изявени студентите от Пловдив ще могат да кандидатстват и да получат стипендии, осигурени от клуб Round Table 3 ПловдивЦелта на организацията е да помага на талантливите млади хора, за да останат и да се развиват в Пловдив. 

Стипендиите ще се раздават за 23 –ти път от клуба. От този ноември, сумите ще бъдат увеличени, първата награда вече ще е 5000 лева. Едно от основните изисквания към младите хора е да имат успех над (4.50) и да напишат автобиография и да се мотивират как ще използват наградата за своето бъдещо развитие. 

Иван Фратев, който е сред учредителите  на студентските стипендии припомни как започват: "Идеята бе дадена и реализирана през 2000 г., наградена бе студентка, която учеше в ПУ. Следващата година от клуба раздадохме три стипендии, и през годините сме стигали до 16 стипендии за една година. Последните години се дават между 10 и 13 стипендии, всяка година. Основните ни критерии са това, студентът да е направил нещо за учението си, или социална дейност, която да доразвие."

"Няма ограничения за това, в кой курс ще бъде студентът", каза Гено Желев, настоящ президент на Round Table 3. Той поясни, че от тази година първата награда е 5 000 лева, събрани и дарявани по традиция от клуб 41. Тази стипендия „Димитър Анастасов“ е посветена на покойния пловдивски предприемач и голям дарител. Организаторите поясниха, че втората награда е в размер на  3000 лева и третата 2000 лева. Има и няколко поощрителни награди за студентите от всички университети.

Краен срок за подаване на документи 23 октомври 2023 г. Награждаването ще се състои на 1 ноември 2023 г., на благотворителния бал в пиано бар "Синатра". Кандидатстването става на адрес: https://www.rt3plovdiv.com

Сред документи, които трябва да се подадат са: CV и копие от първата страница на студентска книжка. Нужна е информация за лични постижения към момента и как одобрените смятат да подпомогнат развитието си чрез стипендията. По желание могат да изпратят копия от сертификати, дипломи и препоръки. Гено Желев добави, че те не са политическа организация и дарението за стипендиите идва изцяло от членовете.

И този ноември пловдивски младежи ще получат стипендии, които ще им осигурят една добра перспектива за бъдещето, а през декември Round Table 3 ще имат нова благотворителна кампания. 

Повече от рeпортажа на Живка Танчева, от звуковия файл по темата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Доц. Христо Паунов в "Добро утро, ден!"

За правото и справедливостта, за уроците, които преподавателите учат, за благородството на доброволния труд, за пътешествията и черно- бялото фото  – за всичко това с чувство за хумор и намигане към съвремието говорим тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преподавателят по Конституционно право и омбудсман на ПУ "Паисий Хилендарски" доц. Христо Паунов е..

обновено на 17.05.24 в 16:45

Заплатите в България настигат ръста на цените

Заплатите в България настигат ръста на цените, но това се дължи на факта, че догонваме инфлацията, а не защото българите са обеднели или са забогатели.  Това коментира икономистът Стоян Панчев от Експертния клуб за икономика и политика след като НСИ излязоха с анализ, според който у нас се наблюдава рекордно повишение на заплатите. Само за..

публикувано на 16.05.24 в 17:05

Децата трябва да се възпитават от цялото общество

Психологът Иван Игов коментира в предаването "Ден след ден" поведението на близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени, че са съучастници в убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  "Тук не може да става дума за психопатно отклонение или социопатно поведение. Просто те са момчета, израснали в среда, в която насилието и дори човешкият живот..

публикувано на 16.05.24 в 15:04

Ваксината срещу коклюш е една от най-изследваните и е безопасна

Ваксините ли са единствения начин за спиране на увеличението на случаите на заболели от коклюш ? Темата в програма "Точно днес" коментираме с д-р Аспарух Илиев , ръководител на лабораторията в Берн и експерт по безопасност на ваксините. Д-р Илиев каза, че увеличението на случаите на коклюш е феномен, който наблюдаваме днес в цяла Европа.  "Има..

публикувано на 16.05.24 в 10:10

Университетите не могат сами да покрият по-високите заплати

Работещите във висшите учебни заведения заплашиха с ефективен протест на 20 май и символични действия на  празничния 24-ти. От служебното правителство заявиха, че ще предоставят 39 милиона лева за увеличение на възнагражденията на академичния състав.  "Властимащите реагираха много бързо и дадоха индикации, че са готови на диалог и конкретни..

публикувано на 16.05.24 в 08:52