Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците се обявиха против затварянето на Бетонния мост

Общинските съветници отхвърлиха тригодишната бюджетна прогноза на последната за този мандат сесия на местния парламент. Внесеното от кмета Здравко Димитров предложение не можа да събере квалифицирано мнозинство. 

Съветниците единодушно излязоха с декларация срещу събарянето на Бетонния мост, преди НКЖИ (Национална компания Железопътна инфраструктура) да приключи с пробива на Централна гара и натовари кмета да вземе спешни мерки срещу това. С декларацията съветниците задължиха председателя на общинския съвет Александър Държиков да поиска от транспортния министър да се срещне с тях.

Съветниците утвърдиха разходите за заплати на общинските предприятия и структури, но отхвърлиха тригодишната бюджетна прогноза. Според Александър Държиков обаче това не е фатално, тъй като прогнозата може да се гласува до края на годината.

На сесията се стигна и до скандал, след като Общинският съвет не подкрепи предложението да се удължи концесията за кооперативния пазар в Столипиново с 6 години и 8 месеца. На място бяха дошли хора от мултиетническия квартал, които отправиха остри реплики към някои съветници и се наложи те да бъдат изведени от залата.

На сесията бяха избрани временни кметове на пет от районите в Пловдив до избор на нови на местния вот. За „Централен“ изпълняваща длъжността ще бъде Гергана Златкова, за „Тракия“ – Веселина Стоянова, за „Източен“ Василка Чопкова, за „Северен“ – Петър Абаджиев и за „Западен“ – Георги Георгиев, тъй като титулярите са кандидати в предстоящите избори. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

И пак млади, бързи и яростни на пътя

Само ден след трагичната катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени в Пловдив, от полицията съобщиха за два нови случая на безразсъдно шофиране от младежи. 18-годишен без книжка е предизвикал скоростно преследване от полицейски патрул в опит да избяга от рутинна проверка. Инцидентът е станал в Брезово, където седнал зад волана на лек..

публикувано на 14.05.24 в 12:24

Едва половината от нуждаещите се са взели хранителните си пакети

Продължава раздаването на хранителните пакети на най-нуждаещите се в град Пловдив по Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съобщиха от Българския червен кръст в града.  Към момента, едва половината пловдивчани, включени в списъците, изготвени от Агенция "Социално подпомагане", са взели своите пакети, а срокът..

публикувано на 14.05.24 в 11:15

Награждават 14 млади творци с Почетната значка на Пловдив

14 млади творци с принос за популяризирането на Пловдив и за развитието на града ни ще бъдат удостоени с Почетната значка на града по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Сред тях е солистката на Държавна опера-Пловдив Юлия Йорданова, известна повече като Керана..

публикувано на 14.05.24 в 11:12

С над 150 км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски"

Над 150 км в час е била скоростта, с която джипът на загиналия 22-годишен шофьор е влязъл в кръстовището на бул. "Руски" в Пловдив на фаталния 13 май. Изчисленията са на инженерите от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Според автомобилния състезател Костадин Щерев навлизането в тази отсечка е било даже с още по-голяма..

публикувано на 14.05.24 в 09:24

Жълт код за валежи е обявен в областите Пазарджик и Смолян

Жълт код за обилни валежи е в сила за области в Югозападна и Южна България днес. Предупреждението е в сила и за областите Пазарджик и Смолян. Минималните т емператури ще бъдат предимно между 5° и 11°, а максималните - между 16° и 21°, в Пловдив - около 20°.   Облачността ще бъде значителна, около и след обяд над Западна България -..

публикувано на 14.05.24 в 06:47