Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дърво потроши 10 автомобила в Пловдив

Пореден случай на паднало върху автомобил дърво в Пловдив. 

Част от короната на дърво се е сгромолясала върху три автомобила на ул. "Свети Горазд" във вторник сутринта. Инцидентът е станал без човешка намеса или атмосферно влияние. 

Два екипа от пожарната близо два часа са рязали на части падналото дърво и са разчиствали клоните.

Останалата част от същото дърво е падала снощи около 1 часа. До 3 часа екипи от пожарната и сектор "Специализирани оперативни дейности" са рязали, отстранявали и разчиствали дървесина и клони от мястото на произшествието. 

Нанесени са щети върху нови 7 автомобила и част от дограмата на блока. Шофьор, паркирал под дървото, се е разминал с инцидента за секунди. Няма опасност за живущите в сградата. 

Георги Николаев от ОП "Градини и паркове" обясни, че при тях няма нито постъпил сигнал от граждани за опасно дърво, нито заповед за отстраняването му. "Реално реагирахме на сигнала за паднал клон, който много трудно отстранихме заради паркираните коли от долу. Часове по-късно се наложи да отстраняваме и друга паднала част от дървото, под която също имаше паркирани коли", обясни той. 

Според ландшафтния архитект Невена Цветкова това, че едно дърво видимо изглежда добре и има зелени листа, не означава, че е здраво.

"Цялата зелена система на Пловдив има нужда от системни и сериозни грижи, а не работа на парче", смята експертът. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът Радев гост на тържествата за Априлската епопея в Брацигово

В Брацигово днес ще бъде отбелязана 148-мата годишнина от Априлското въстание. На историческия Синджирли бунар ще бъде изпълнена възстановката на прочитането на Кървавото писмо на Тодор Каблешков, с което  известява началото на въстанието. На тържествата ще присъства и президентът Румен Радев.  Честванията ще започнат в 10.30 часа  на площад..

обновено на 11.05.24 в 14:09

Прослав пее и танцува

Пловдивският район “Западен” организира събора “Прослав пее и танцува” . В програмата  ще участват над 230 изпълнители. Специални гости са емблематичният ансамбъл "Тракия" и народните певици Цонка Нанова с оркестър "Пловдив" и Илка Александрова. Във връзка с провеждането на събора движението на пътни превозни средства по ул. „Елин Пелин“..

обновено на 11.05.24 в 14:09

Бистришките баби гостуват на "Дефиле Вино и гурме"

И днес продължава фестивалът „Дефиле Вино и гурме“ в Пловдив.  Освен дегустациите в Стария град, по обед ще се проведе играта „Винословица“ в индивидуален и отборен формат. Хитовата за феста формация „Бистришките баби“ ще изнесат концерт от 15 ч. в къща „Иван Черноземски“. На различните места за дегустации в Стария град ще пеят..

обновено на 11.05.24 в 14:09

Празник на чевермето се провежда в Златоград

За 13-та поредна година Златоград посрещна гости от цяла България и от съседна Гърция на  традиционния празник на чевермето. По установена традиция, кметът на Златоград Мирослав Янчев, облечен в носия и с гайдата, от рано сутринта посреща гости в автентичния занаятчийски кът: " Ние правим празник на фолклора, празник на обичаите, местните,..

публикувано на 11.05.24 в 14:08

Кричим е домакин на фестивал на ягодата

Днес и утре община Кричим и читалище „Пробуда“ са домакини на втория фестивал на ягодата , който се провежда на площад „Обединение“. В 2-та дни са организирани базар-изложение на местни производители, които представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, фолклорна програма, кулинарна изложба с дегустация, концерти и др.  Утре Ути..

публикувано на 11.05.24 в 08:37