Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рестарт на делото за убийството на Димитър от Цалапица


Районният съд в Пловдив върна делото за убийството на Димитър Малинов в Цалапица заради процесуални нарушения. 

Делото се връща в досъдебна фаза, тъй като двамата братя трябва да бъдат защитавани от двама, а не от един адвокат, както бе на днешното заседание. Това се налага, тъй като показанията на близнаците се разминават.

Това стана ясно по време на насроченото за днес разпоредително заседание срещу двамата братя Борислав и Валентин Динкови. Те остават с наложената мярка "задържане под стража". Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд - Пловдив в 7-дневен срок.
В показанията си единият от братята твърди, че е съпричастен по делото, а другият - че няма нищо общо със случая.

Преди близнаците да бъдат въведени в съдебната зала, близки и роднини на убития Димитър крещяха силно: "Убийци!". 

След произнасянето на решението хората от Цалапица заявиха задоволство от това развитие на казуса, тъй като досъдебната фаза ще позволи да се изнасят повече подробности за замесените в убийството. 

Протестът на хората от Цалапица продължи пред Прокуратурата, където се чу скандиране "Съд и затвор за убийците на Димитър"!

Майката на убития Малинов - Атанаска Бакалова, проведе 40-минутна среща с представители на прокуратурата. На излизане тя заяви, че е получила уверения, че всичко по този процес стартира наново - с разпит на свидетели, разглеждане на нови видеодоказателства, снемане на показания и прочие.

"Ще бъде повдигнато ново обвинение от Окръжна прокуратура" - заяви Бакалова.

Близките и роднините заявиха, че протестните им действия ще продължат до залавянето на считания за извършител на убийството Рангел Бизюрев, който се укрива в чужбина.



По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

18-годишна прегази ученичка в Сопот

15-годишно момиче от Сопот е в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 18-годишна шофьорка в района на спортната зала в града, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Младата водачка водела сестра си на училище, но при обратен завой изгубила управлението на колата и връхлетяла върху две ученички. Едното момиче се отървало само с..

обновено на 07.05.24 в 16:46

Изтече срокът за регистрация на листите с кандидат депутати в РИК

Днес бе последният срок за регистрация на листите на кандидати за народни представители за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Пловдив град е терен на лидерска битка между бившите партньори в управлението за парламентарния вот.   Бойко Борисов и Асен Василев ще водят ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ в градската листа. Досегашните..

публикувано на 07.05.24 в 16:45

Днес е последният ден за регистрация на листи за вота 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 15:23

Асен Василев е начело на листата на ПП-ДБ в Пловдив, Богдан Богданов в областта

Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ има амбицията да е първа политическа сила в Пловдив на предстоящия парламентарен вот. Това стана ясно при регистрацията на листата в 16-ти РИК.  Водач на листата на ПП-ДБ в града е бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. Второто място е..

публикувано на 07.05.24 в 15:10

Нови две деца в Пловдив с коклюш, заболелите са вече 23-ма

Две деца на 14 и 10 години в Пловдив са заразени с коклюш през Великденските празници. Заболяването при тях протича леко, учениците са на домашно лечение.  И  двете деца са били имунизирани за коклюш. Те учат в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства и Основно училище „Душо Хаджидеков“. Класовете им са поставени под карантина до 13..

публикувано на 07.05.24 в 15:07