Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спектаколо“ OBLIVION/Забрава в галерия „Ромфея“

Албена Михайлова-Бенджи и Елица Рива представят „Спектаколо“ OBLIVION/Забрава в галерия „Ромфея“. Това е третата артистична акция по проекта „ЖЕНИале 2023“ на художничките Венета Маринова, Надя Генова и Албена Михайлова – Бенджи, познати като „Жените на Ръб-а“.

В основата на идеята  на проекта, който е комбинация от изложба-арт инсталация, видео прожекция, концерт и пърформанс с участието на ученици и преподаватели от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, са нещата, които убягват от паметта ни.

„Колективният процес по време на подготовката и представянията на проекта, създава приемственост между поколенията артисти в Пловдив и страната, учи на колегиалност и работа в екип“, казва работещата като пърформанс артист в Базел, Швейцария Албена Михайлова – Бенджи.

Проектът „ЖЕНИале“ се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 г.


Още от категорията

Жена - истории за Вселени

В поредния епизод на рубриката ни "Жена - истории за Вселени" ви срещаме с Моника Балаян. Фокусираме разговора си вържу Жената, нейния вътрешен свят и мир, дълбочината на душевността й, необятната Вселена на нейната същост! Всичко, по думите на нашата събеседничка обаче, можем да съберем в думата Обич - н