Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 30 смолянски села изборите приключиха преди да са започнали

| обновено на 29.10.23 в 07:01


Над 94 хиляди са гласоподавателите в Смолянска област, според предварителните избирателни списъци. Те ще упражнят правото си на глас в 273 секциите в Смолянска област, като в това число влизат 9 подвижни секционни избирателни комисии. 

В 30 села в Смолянска област изборите приключиха преди да са започнали, защото кандидатът за кмет е само един. Сред тях е и общинския център Борино.

273 е общият брой на секциите в Смолянска област, като в това число влизат 9 подвижни секционни избирателни комисии. Те са по 1 в общините Баните, Девин, Доспат, Мадан и Рудозем и по две в общините Борино и Неделино и две комисии в болницата в Смолян и Мадан.  В 98 селища ще се проведе и избор за кмет на кметство. Според предварителните избирателни списъци, гласоподавателите са 94 661. Общо 43 са кандидатите за кмет в 10-те общини на областта.

Над 32 хиляди са избирателите в община Смолян, които ще избират между 8 кандидати за кмет на община, кандидати за кметове на 23 кметства и 14 листи за общински съветници. Смолянска област е една от най-бързо топящите се встраната, а едно от основните послания на бъдещите кметове е завръщане на младите хора в региона.

Галерия

Още от категорията

Търсят решение за превоза до Белово и Ракитово

Общините Белово и Ракитово остават без обществен превоз. Поради тази причина областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова разреши двете общини да преминат към пряко възлагане на услугата към фирма превозвач до провеждането на конкурс. Разрешението за пряко договаряне по квотата за обществения превоз в Ракитово е за срок от 6 месеца до..

публикувано на 24.02.24 в 13:14
Сградата на общината в Панагюрище

ОИК в Панагюрище отмени избора на Желязко Гагов за кмет

Общинската избирателна комисия в Панагюрище отмени решението си , с което обяви Желязко Гагов за кмет на общината, след втория тур на последните местни избори. Решението е изпратено в Общинския съвет, който трябва да избере временно изпълняващ кмет. Така ОИК изпълни решението на Върховния административен съд, който преди дни обяви изборните..

публикувано на 24.02.24 в 10:28

Отбелязваме Деня на паметта

С молебен в храма „Св. Димитър Солунски“ в Стария град ще бъдат отбелязани Денят на паметта и втората годишнина от началото на войната в Украйна. Началото е в 15.30 ч., а след службата участниците ще запалят свещи до катедралния храм „Св. Богородица“. „Да обединим сърцата си и да изразим благодарност на тези, които дават живота си за мир и..

обновено на 24.02.24 в 08:22

Гората.бг подарява фиданки в Пловдив и Пазарджик

Неправителствената организация Гората.бг подарява 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Пловдив и региона. Това ще стане на Братската могила, като всеки може да получи колкото фиданки иска, съобщават организаторите. Следобед от 15.30 ч. активистите ще бъдат и на Тортата в Пазарджик, където ще подарят 16 000 фиданки. На..

обновено на 24.02.24 в 08:22

Ден на кандидат-студента в Медицинския университет

Пловдивският Медицински университет организира Ден на кандидат-студента в първа аудитория на комплекса на бул. „В. Априлов“. Председателите на изпитните комисии по биология, химия, етика, скулптиране, социална медицина и здравен мениджмънт, както и екипът на кампания 2024 ще представят детайлна информация за целия процес на кандидатстване. За..

обновено на 24.02.24 в 08:22