Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Девинското село Гьоврен не достигат кабинките за гласуване


В ОИК – Девин са постъпили две жалби от партия и коалиция, с настояване да се открие втора кабинка  за гласуване в секцията в с. Гьоврен. Опашки от гласуващи жители на Гьоврен са се извили още в първите часове на вота. 

Селото е с обичайно висока избирателна активност на всички избори, уточняват от ОИК. От комисията е изпратено запитване до ЦИК дали да бъде обособена втора кабинка за гласуващите, за да не се забавя вотът. 

Всички 24 секции в община Девин са отворили навреме и изборният ден протича нормално. Общо 10 157 са избирателите с право на глас, които избират днес между 5 кандидати за кмет на община и 7 листи за съветници.

Като цяло, Изборният ден протича спокойно в Смолянска област.  В 30 от по-малките населени места, както и в община Борино вече имат кметове, тъй като за кметския пост там е регистриран само по един кандидат, припомня кореспондентът ни Радостина  Чернокова. 


Галерия

Още от категорията

Смесени полицейски екипи с мащабна акция

Шестчасова мащабна акция по  пътна безопасност е проведена в Пловдив и областта от 20 часа снощи до 2 часа сутринта. В нея са участвали екипи на сектор „Пътна полиция“ и придадени сили от дирекциите на МВР в Кърджали, Пазарджик, Смолян и Стара Загора. За пътни нарушения са съставени 16 акта и 75 глоби с фиш. Връчени са и 19 електронни фишове на..

публикувано на 24.02.24 в 15:13

Търсят решение за превоза до Белово и Ракитово

Общините Белово и Ракитово остават без обществен превоз. Поради тази причина областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова разреши двете общини да преминат към пряко възлагане на услугата към фирма превозвач до провеждането на конкурс. Разрешението за пряко договаряне по квотата за обществения превоз в Ракитово е за срок от 6 месеца до..

публикувано на 24.02.24 в 13:14
Сградата на общината в Панагюрище

ОИК в Панагюрище отмени избора на Желязко Гагов за кмет

Общинската избирателна комисия в Панагюрище отмени решението си , с което обяви Желязко Гагов за кмет на общината, след втория тур на последните местни избори. Решението е изпратено в Общинския съвет, който трябва да избере временно изпълняващ кмет. Така ОИК изпълни решението на Върховния административен съд, който преди дни обяви изборните..

публикувано на 24.02.24 в 10:28

Отбелязваме Деня на паметта

С молебен в храма „Св. Димитър Солунски“ в Стария град ще бъдат отбелязани Денят на паметта и втората годишнина от началото на войната в Украйна. Началото е в 15.30 ч., а след службата участниците ще запалят свещи до катедралния храм „Св. Богородица“. „Да обединим сърцата си и да изразим благодарност на тези, които дават живота си за мир и..

обновено на 24.02.24 в 08:22

Гората.бг подарява фиданки в Пловдив и Пазарджик

Неправителствената организация Гората.бг подарява 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Пловдив и региона. Това ще стане на Братската могила, като всеки може да получи колкото фиданки иска, съобщават организаторите. Следобед от 15.30 ч. активистите ще бъдат и на Тортата в Пазарджик, където ще подарят 16 000 фиданки. На..

обновено на 24.02.24 в 08:22